donderdag 17 mei 2012

een heldere ingeving

“Hoe kan dat nou???” Hier begreep ik helemaal niets van. Op zondagavond, netjes op schema, had ik weer 2 blokjes klaar van de FW en ik was er best tevreden over. Van Corinne die bij mij op quiltles zit, had ik heel lief wat leuke restjes stof gekregen om te gebruiken in mijn blokken en ik had daartussen een stukje ontdekt van ‘Buttons and Blooms’. Dit vind ik zulke leuke stof met die vogeltjes en uiltjes dus daar was ik gelijk mee aan de slag gegaan. Kijk, zo ziet het eruit:

IMG_0623

Daarna had ik ook het volgende blokje gemaakt en zondagavond moest ik alleen de sashings er nog aan maken zodat ik de boel maandagochtend op mijn blog zou kunnen zetten. Het ene blokje ging prima, maar toen was deze aan de beurt. Tja… en dat ging helemaal niet zoals de bedoeling was. Op de één of andere manier lukte het niet om de sashings er glad aan te zetten. Ik moest het blokje een beetje uitrekken en daar had ik bij de andere blokjes nooit last van gehad. Hmmmm…. vreemd!!!

Toch maar geprobeerd, maar het bleek niet mooi te worden. Zelfs heb ik het blokje toch nog tussen de anderen gezet omdat ik hoopte dat het dan toch nog mee zou vallen, maar nee! Alles weer losgehaald en opnieuw in elkaar gezet met wat kleinere naadjes. Nou was dat natuurlijk ook weer niet mooi omdat dan de puntjes niet mooi tegen elkaar komen. Om half één in de nacht zat ik nog te prutsen tot ik het zat was. Maar zie dan maar eens in slaap te vallen… denken… peinzen…

Maandagochtend was het eerste dat ik deed naar m’n blokjes lopen om te kijken of het misschien tóch wel meeviel allemaal. Nee hoor… het zag er gewoon niet mooi uit! En toen ineens, onder het stofzuigen, kreeg ik een ingeving. Dat ik daar niet eerder aan gedacht had!!! Rodney had de printer gebruikt en het zou natuurlijk zomaar kunnen dat hij iets aan de instelling veranderd had. “Zou dat het zijn???” Vol verwachting heb ik de patroondeeltjes nogmaals uitgeprint op ware grootte en JAAAAAA…. ze waren inderdaad een ietsiepietsie groter dan degene die ik eerder uitgeprint had. :-)))

Wel jammer dat ik het blokje nu weer helemaal opnieuw moest maken én dat ik het Buttons and Blooms stofje verprutst had, maar uiteindelijk had ik dinsdagmiddag tóch een mooi passend blokje. Wel een beetje te laat, maar goed.

Single Wedding Star:

IMG_06201

Gentleman’s Fancy:

IMG_06202

De stofjes van het nieuwe blokje kreeg ik trouwens van Hanneke, degene waar ik quiltles bij volg. Leuk vind ik dat… krijgen al die restjes toch een mooie bestemming en heb ik later een quilt met allemaal leuke aandenkens.

Inmiddels heb ik 1 van de 2 blokjes van deze week af en met nog 1 blokje te gaan hoop ik volgende week wél op tijd te zijn. ;-)

Nog een fijne hemelvaartsdag iedereen!

17 opmerkingen:

Evelyne zei

O, wat vervelend van je blokje en jammer van het stofje, maar ik vind je nieuwe blokjes ook erg geslaagd van kleur!
Groetjes met quiltsteekjes, Evelyne

Supergoof zei

Da's wel jammer! Ik heb het ook weleens gehad, vaak gebeurt het bij een moeilijk blokje,... blèh,... en dan heb ik helemaal geen zin om het opnieuw te maken. Dan zet ik er een kleine randje omheen zodat het wèl past.
Maar je nieuwe blokje is ook heel mooi!

Nadine zei

Ooooh, this is SO frustrating ! But fon't worry, my friend, you can always "arrange" (as Supergoof says) and besides your blocks are simply gorgeous !
Keep going !
XOXOXOXOXO
NADINE

Pauline zei

Rodney heeft straf verdient!
Maar ondanks je tegenslag gaat het vast erg mooi worden!

Anita - Vlijtige Handjes zei

Wat kun je dan toch piekeren h`e net of je gek aan het woorden bent. Het zijn nu wel hele leuke blokjes.

jaimie zei

Hallo Jolanda,

Prachtige blokjes en tja hou nu maar iedereen van de pc weg hoor :-)

Groetjes, Jaimie

Heleni zei

Ooh jeetje, dat zijn vervelende dingen Jolanda. Je blijft dan maar piekeren hoe nou zoiets kan. Gelukkig dat je nu weet waar het aan lag maar wel jammer dat je het blokje moest over maken.
Ze zijn leuk geworden hoor.

groet Heleni

Debbie zei

Oh dat zijn altijd vervelende dingen wanneer je erachter komt dat er iets niet klopt. Gelukkig is het uiteindelijk toch goed gekomen!! Ze zien er weer mooi uit!

Groetjes, Debbie

Cisca zei

Dat heb ik ook gehad met een stuk of drie DJ blokjes. Balen, hè. Maar gelukkig is het goedgekomen, al is het jammer van het leuke stofje. Prachtige kleuren gebruik je, maar dat heb ik vast al eerder gezegd.
Groetjes, Cisca

Phebe and Jane zei

Zonde van je mooie stofje. Maar het nieuwe blokje is ook leuk.
Groetjes,
Mariak

Judith zei

Pfft ergerlijk zeg, knap dat je hebt uitgevogeld wat er nu eigenlijk aan de hand was. Zelf heb ik gisteren ook weer een fout gemaakt in een camelot blok. Maar ik heb besloten het niet te veranderen. Het leven is eenmaal vallen en opstaan! Maak je nog een overzichts foto. Het is altijd zo leuk om een quilt te zien groeien.
Fijn weekend.

Carin zei

Wat vervelend dat je 1e blokje niet klopte want het zijn leuke stofjes, maar gelukkig kwam je erachter waar het aan lag !!
Je blokjes zijn superleuk geworden.

Ageeth Dorsman zei

Wat jou nu is overkomen, heb ik dus
ook een keer gehad. De printer op de
zaak van mijn man was dus anders in-
gesteld, met als gevolg een te klein
blokje... en dat is balen! Al dat
werk voor niets. Gelukkig heb je het
blokje al opnieuw gemaakt, en het is
heel mooi geworden. En inderdaad, dit
gebeurt je dus nooit meer in het ver-
volg. Groetjes van Ageeth

Guusje, zei

O wat zijn ze mooi geworden en ja wat een getob met dat ene blok ik heb het ook wel eens gehad, maar goed je hebt het opgelost gelukkig maar.

petra zei

Je blokken zien er mooi uit Jolanda.
Soms kun je met 1 blok zo lang bezig zijn, dat heb ik weleens met de Camelot.
Maar je hebt de fout ontdekt en dat is al heel wat en het zal je waarschijnlijk ook niet weer gebeuren.
Succes verder.

groetjes Petra

André en Inka. zei

het ziet er fantastisch uit,Jolanda en wat een geluk dat je er achter kwam wat er nu precies aan de hand was daar het niet wilde lukken,toppie,zit momenteel heel weinig achter blogger,deels geen inspiratie en nu weer een fikse oogontsteking,......brrrrrrrrr,ben nu bezig met een anti-biotica kuur en nu maar hopen dat het snel helpen zal,...fijn weekend,xxx

Marcha zei

Mooie blokken hoor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...