maandag 25 juni 2012

herfstblaadjes in de zomer

‘Er is een run op zonvakanties ontstaan’ las ik vanmorgen in de krant. Tja, ik kan me er wel iets bij voorstellen, want hoewel de kalender aangeeft dat de zomer begonnen is, lijkt het daar niet echt op wanneer je naar buiten kijkt. Gisteren waaide het flink en ook hielden we het niet droog, maar vandaag zag het er gelukkig al wat beter uit. Toch heeft het ook weer z’n goede kanten. Zo staan de plantjes in de tuin er prima bij… ze groeien en bloeien dat het een lieve lust is. Moet je de hortensia’s maar eens zien:

IMG_0641IMG_0642

Prachtig hé? Het is ook allemaal zo mooi helder groen! Dit plantje steekt ook zo mooi af tegen het geel/groen van de vrouwenmantel:

IMG_0652-1IMG_0654

Hoe dit plantje heet ben ik even vergeten, maar ik vond het zó mooi toen ik het zag staan in het tuincentrum! Het lijken net herfstblaadjes vind je ook niet?

Het regenachtige weer is natuurlijk ook uitermate geschikt om lekker een quiltwerkje ter hand te nemen en dat heb ik dit weekend dan ook lekker gedaan. DH was het hele weekend weg dus ik had de tijd aan mezelf. Zoals ik in mijn vorige bericht al vertelde, ga ik nu eerst de UFO’s eens aanpakken en ik ben begonnen met de minder grote projecten bovenaan de lijst te zetten. Als eerste de Scandinavian Christmas die alweer een hele poos lag te wachten. Blok 1 had ik al klaar en ziet er zo uit (de foto is niet helemaal scherp):

SC 25 juni 2012 (3)

Blok 2 had ik gedeeltelijk klaar maar is inmiddels af:

SC 25 juni 2012 (4)

En nu ben ik druk met blok 3:

SC 25 juni 2012 (1)

Het meeste werk is nog het geborduurde randje. Door het verschil in dikte van de draadjes van de linnen stof is het nog best lastig!

De churn-dash blokjes van blok 1 + 2 zijn ook klaar en van het derde blok heb ik er eentje af dus nog 3 te gaan plus een geborduurd sneeuwvlok. Ik vind het weer zúlk leuk werk om te doen!!

Wie weet gaat het me nog lukken ook om de aankomende kerst deze Scandinavian aan de muur te hebben hangen…

Ik ga m’n best doen!

fijne avond allemaal

zondag 17 juni 2012

Superdag bij Jeannet

Wat een geweldige dag hebben we gehad gisteren bij Jeannet (klikkerdeklik). Het was weer Quilt-in-Public-Day en Jeannet had zo’n 20 dames uitgenodigd om gezellig een dagje te komen quilten én natuurlijk om elkaars quilts te bekijken tijdens de show & tell.

Jeannet, ontzéttend bedankt voor deze heerlijke dag hoor!!

Het was heel erg leuk om achter verschillende blogs nu ook een gezicht te zien. Helaas…. stom, stom, STOM!!!! Ik was mijn fototoestel vergeten mee te nemen! Gelukkig waren de andere dames niet zo dom en heb ik hier en daar al foto’s gezien. Zij vinden het vast niet erg wanneer ik er een paar ‘leen’. :-))

Allereerst eentje van de prachtige taart:

QIPD 021

Inderdaad… deze smaakte net zo lekker als dat hij eruit zag!

Dan nog eentje van de kakelende dames druk aan het werk:

QIPD 031

Met dank aan Yvonne (klik) voor de foto’s. Voor meer foto’s kun je op haar blog terecht, maar ook bij Bep (klik) en bij Rennie (klik) zijn er heel wat foto’s te zien en deze zijn zeker de moeite waard. Want wat heb ik een mooie quilts voorbij zien komen zeg! Bij het zien van sommige quilts kwam ik weer zó in de verleiding om er ook aan te beginnen! Maar nee… ik héb al zoveel onderhanden.

Dat is ook de reden dat ik de laatste paar weken geen blokjes meer heb laten zien van de Farmer’s Wife Quilt. Met Jolanda had ik afgesproken dat we elke week 2 blokjes zouden laten zien van onze FWQ, maar inmiddels heb ik haar laten weten dat ik dat helaas niet ga redden. Ik was het zó vast van plan, maar ik heb gemerkt dat ik het niet prettig vind wanneer er zoveel druk achter staat. Was deze FWQ nou het enige project waar ik mee bezig ben, was het wel gelukt. Maar nee… ik heb daarnaast nog verschillende projecten onderhanden. En ik werd gewoon helemaal zenuwachtig wanneer ik dacht aan al die werkjes die nu bleven liggen! Kennen jullie dat?

Nu heb ik besloten dat ik eerst wat werkjes ga afmaken voor ik me weer op de FWQ ga storten. Misschien doe ik tussen door nog wel wat blokjes, maar niet meer 2 per week.

Op dit moment heb ik de Scandinavian Christmas weer opgepakt. Morgen zal ik wat foto’s maken om te laten zien hoe dat vordert. Of ik het ga redden om deze superleuke quilt deze kerst aan de muur te hebben hangen weet ik niet, maar ik ga mijn best doen.

scandinavian christmas

En nu maar hopen dat ik me kan beheersen wanneer ik al die leuke quilts voorbij zie komen overal. ;-) Eerst afmaken waar je mee bezig bent Jolanda, denk erom! Oeioeioei… wat ben ik streng voor mezelf.

Weet je welke ik het aller- állerverleidelijkst vind?

sew spooky

Deze quilt heet ‘Sew Spooky’ en ik ben er helemaal wég van! Halloween vind ik altijd zo’n gezellige tijd. Leuk het huis versieren… met de jongens pompoenen uitsnijden en ‘s avonds genieten wanneer de kaarsjes in de pompoenen aangestoken worden. Ook die heks past helemaal bij me!

Hanneke van quiltatelier 'Vlijtig Liesje' (klik) gaat deze quilt als BOM doen en aangezien ik elke week bij Hanneke op les zit, zie ik deze quilt steeds voorbij komen. De kans bestaat dus dat ik voor de verleiding ga bezwijken! Nou ja, hard aan de slag dus maar met de dingen waar ik nu mee bezig ben!!

Volgende keer laat ik jullie zien waar mijn noeste arbeid toe geleid heeft. Tot snel!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...