dinsdag 18 juni 2013

tropisch binnen en buiten



Ja ja... het is inderdaad erg warm vandaag maar we klagen niet hoor!! Hier hebben we zó lang op zitten wachten dus vandaag zijn we alleen maar blij :-)))

Toegegeven... ik ben niet in de zon gaan zitten, maar ik heb er evengoed van genoten. Lekker de deur wijd open... het gefluit van de vogeltjes op de achtergrond...
En de tuin is zo mooi groen met al die nieuwe blaadjes aan de klimop en de hedera. De Sering en de Blauwe regen hebben hun mooiste tijd gehad net als de Sneeuwbal maar inmiddels beginnen de Geraniums mooi paars te bloeien en ook het geel/groen van de Vrouwenmantel is overal in de tuin te vinden.


Van al dat kleur word je toch helemaal vrolijk? En daar past natuurlijk ook een vrolijk gekleurde quilt bij.
Nu de Sew Spooky af is, heb ik de volgende Ufo uit de kast gepakt... de tropisch regenwoud quilt. (zo noem ik hem zelf omdat de felle kleuren mij aan bloemen doen denken waarbij ik wat dierenprints gecombineerd heb.


Hier vast een eerste indruk. Dit wordt het middenstuk dus het begint al op te schieten hé?

Geniet nog lekker van de rest van de dag!




donderdag 13 juni 2013

Jippieeee!!!!!


Even een kleine update op m'n vorige bericht. Na een slopende dag waarin het afwachten was wat er besloten zou worden betreffende de gestolen examens, vandaag dan toch het verlossende woord:

GESLAAGD!!!

Misschien nog een herexamen omdat hij net te weinig punten gescoord heeft om naar de Havo te mogen maar dat horen we vanmiddag. Wordt vervolgd dus maar weer! :-))

dinsdag 11 juni 2013

De spanning stijgt...

Ooooooh wat een spanning!! Rick heeft dit jaar eindexamen gedaan en hij zou 12 juni de uitslag krijgen, maar met al die toestanden van examen-fraude weten we nog niet of dat ook gaat gebeuren.


De laatste berichten zijn nu dat het Mavo-examen economie ook gestolen was en de leerlingen die economie examen gedaan hebben, moeten nu tot donderdag 13 juni wachten voor ze de uitslag krijgen. Je begrijpt het al... Rick is één van die leerlingen dus wordt het nog een nachtje extra slapen.
Nou ja, alles beter dan dat het hele examen weer opnieuw gemaakt moet worden, want daar zit niemand op te wachten. ;-)

Het gala hebben ze in ieder geval binnen en wat een geluk hadden ze met het prachtige weer! Het was weer genieten van al die jonge mensen in hun prachtige outfits hoor. En zó leuk om te zien hoe ze naar het gala toekwamen. Een paar met de tractor, een aantal in een limousine, weer anderen op zo'n fiets met groot voorwiel en klein achterwiel en Rick werd samen met 7 vrienden gebracht in een knalgele pick-up. Met z'n achten in de laadbak:


Uiteraard allemaal in pak met gouden strik!
Rick wilde op het laatste moment tóch niet die 'stomme' zwarte schoenen aan dus gewoon lekker op z'n eigen bruine. :-))

Rick staat links op de foto


Vandaag ook een quilt-nieuwtje, hoewel.... nieuwTJE?? Zeg maar gerust geweldig nieuws!!! Mijn Sew Spooky is af!! Eindelijk weer een Affo erbij en daardoor een Ufo minder.


Deze quilt is bedoelt voor Rick en hij is dan ook degene die hem hier voor jullie showt. Zo krijg je gelijk een beetje een indruk van de afmeting. Wat istie leuk geworden hé?? Ik ben er zelf zó blij mee.

Ik heb er pompoenen in gequilt en ook blaadjes:


In de rand heb ik een wafelpatroon gemaakt:




De lijst met dingen die ik allemaal nog moet afmaken is dus weer een ietsiepietsie kleiner geworden.


Nu ga ik denk ik eerst maar eens verder met de New York Beauty waar ik mee begonnen was en die ik regenwoud quilt wil noemen. Daar heb ik inmiddels iets van 13 blokken van gemaakt en ik moet er in totaal minstens 36 hebben en misschien nog wel meer ook. Leuk... weer iets nieuws (lees: ouds) onderhanden!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...