dinsdag 29 april 2014

Verleidelijk bakje


Hebben jullie ook een gezellig Pasen gehad?
Zoals elk jaar had ik verschillende lekkere hapjes gemaakt voor het ontbijt waar ook mijn schoonmoeder voor opgehaald werd. Echt een traditie geworden inmiddels en daar hou ik van. ;-)

De taart was goed gelukt... een amandelroom-taart had ik uit het grote taarten-receptenboek gekozen. Het was een aardige klus, maar dan heb je ook wat!

De Pockets of Posies gaat nog steeds lekker. Het ene na het andere mandje wordt gemaakt...


... waarbij natuurlijk ook wat oude stofjes gebruikt worden. Het streepstofje hieronder is van een oud overhemdje van Rick....


... en ook een stofje waar mijn moeder ooit een jurk voor zichzelf van gemaakt heeft was precies genoeg om een mooi mandje van te maken.


Inmiddels zijn alle mandjes klaar en ik ben ze nu aan elkaar aan het zetten dus kunnen ze bijna aan het middenstuk genaaid worden. En ik vind het zó leuk worden!!

Laatst ben ik naar de beurs in Rijswijk geweest waar ik behalve wat stofjes voor de PoP ook die handige stempel gekocht heb bij Dorry. Die stempel waarmee je sterretjes kunt maken en daar heb ik een goed idee voor.

Een jaar geleden (of is het nou al langer geleden??) heb ik op een beurs dat panel gekocht van Buttons and Blooms maar tot nu toe heb ik daar nog niets mee gedaan.


Toch ben ik er nog steeds helemaal wég van en ik heb bedacht dat het vast heel leuk zal staan wanneer ik er sterretjes omheen ga maken. Er staat hier nu een heel verleidelijk bakje op tafel waarin ik af en toe een greep doe wanneer ik zin heb om een sterretje te maken.


Het zijn er nog niet veel en waarschijnlijk gaat het ook héél lang duren voor ik genoeg sterren heb voor een rand, maar dat geeft niet. We zien wel hoe het loopt.

Fijne dag!




woensdag 2 april 2014

Super Goof!!

Wat een vreemde titel.
Bekend en toch weer niet... klinkt als Supergoof maar toch net een beetje anders.
Hoe dat zit zal ik uitleggen.


Deze quilt kennen we natuurlijk allemaal... zéker wel! Het is de Pockets of Posies van Supergoof (klik).
En wat is ze mooi hé? En wat ze hier op mijn blog doet? Dat zit zo....

Na het overlijden van mijn moeder wilde ik erg graag iets doen. Iets om mijn gedachten af te leiden.
Een quilt maken was iets dat ik al heel lang graag eens wilde proberen en dit was het moment om ermee aan de slag te gaan. Op internet gezocht bij 'Quiltwinkels' en daar vond ik Quilt-it & Dotty. Het was wel helemaal in Tilburg dus een eindje uit de buurt, maar dat maakte niet uit.

Toen ik bij Dorry binnenstapte, was het eerste dat ik zag... deze Pockets of Posies die nonchalant over een deur gedrapeerd hing. Natuurlijk had ik nog nooit van deze (of enig andere) quilt gehoord, maar ik was gelijk helemaal verliefd. Maar ja... het zag er wel errug moeilijk uit!! Zou ik dat wel kunnen??
Uiteindelijk besloot ik om het toch maar niet te doen en kocht ik het complete pakket (patroon en stof) van mijn Dorothy quilt:


Leek me een stuk makkelijker. ;-)) Achteraf bezien zijn die driehoekjes waarbij alle puntjes mooi tegen elkaar moeten komen helemaal nog niet zo makkelijk maar het lukte me gelukkig wel! Mijn allereerste quilt was geboren. En tegelijk een nieuwe hobby waardoor alle andere hobby's een beetje op de achtergrond raakten.

Toch bleef die PoP in mijn hoofd zitten en een tijdje geleden kreeg ik van iemand heel erg lief het patroon. En ineens zag ik voor me hoe ik die mooie bloempjes van mam in deze hele mooie quilt zou kunnen verwerken. Zo kwam alles weer bij elkaar. Het quilten begon ik door het overlijden van mam... daardoor ontdekte ik de Posies... en nu passen die bloempjes er perfect bij!!

In februari ben ik begonnen en ik ga me toch lekker!!!


Omdat ik graag wil dat mijn PoP dezelfde uitstraling heeft als de PoP van Supergoof, heb ik gedacht om de randen zo ongeveer net zo te doen. Dus lichte stoffen waar Goof lichte stoffen gebruikt heeft en donkere waar zij donkere stoffen gebruikte. De kleuren worden wel anders. In eerste instantie dacht ik om alleen blauw/bruin te gebruiken, maar later heb ik er toch voor gekozen om daar roze bij te doen. Wel wordt blauw de hoofdkleur.

En zie je hoe mooi de bloempjes van mam hierop staan? Alsof ze ervoor gemaakt gehaakt zijn vind ik zelf. ;-)

Inmiddels ben ik druk met de volgende rand... de mandjes. Heerlijk veel appliceren!
Bedankt Goof, voor de inspiratie. ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...