zaterdag 13 september 2014

Voor jou mam



Het is vandaag alweer 4 jaar geleden dat mijn lieve moeder overleed.

Aan de ene kant lijkt het nog maar zo kort geleden dat we elkaar zagen, dat we gezellig samen op stap gingen, samen een kop koffie dronken of een middag kaarten maakten.
Aan de andere kant lijkt het een eeuwigheid geleden... 

Mam, ik mis je zó ongelooflijk!!

Laatst kreeg ik een prachtig gedicht toegestuurd (dankjewel Jeannet) wat ik al verscheidene keren gelezen heb. Een gedicht waar ik verdrietig van word, maar tegelijk vind ik het ook wel troost geven.
Vandaag is het voor jou mam




woensdag 3 september 2014

Quilt-avontuur

Wanneer je nu naar buiten kijkt zou je het niet zeggen, want het lijkt gewoon weer zomer, maar een paar weken geleden leek de herfst zijn intrede gedaan te hebben.
Nu vond ik dat niet zo vreselijk hoor... ik hou namelijk erg van de herfst. Wanneer het buiten waait terwijl de regen tegen de ramen klettert. Binnen gaan de kaarsjes aan, wordt er een appeltaart gebakken (want dat geurt zo heerlijk) en kruip ik lekker in mijn stoel met een quiltwerkje en een kop herfstthee bij de hand.

Het liefst ren ik dan gelijk naar het tuincentrum om de nodige pompoenen te kopen. Eerlijk gezegd heb ik er stiekum ook al een paar gekocht. Een paar maar hoor... kon het gewoon niet laten. Wat staat dat leuk in de tuin én binnen! Je hebt ze ook in allerlei vormen en maten, maar persoonlijk vind ik de 'gewone' ronde pompoenen het allermooist. 


In het groen vind ik ze ook wel leuk, maar deze zijn toch wel favoriet. ;0)

Terwijl ik daar in mijn stoel met mijn kop thee zat te mijmeren over de herfst en hoe ik het huis in herfstsfeer ga brengen, bedacht ik me ineens dat ik helemaal geen leuk herfst-quiltje heb om aan de muur te hangen.
Dat kan natuurlijk écht niet!! Daar moest ik snel wat aan doen. 
De PoP werd aan de kant gelegd en mijn stapel Quiltmania's kwamen tevoorschijn. Ik kwam verschillende leuke quiltjes tegen, maar uiteindelijk viel mijn keus op een leuke pompoenquilt uit de Simply Vintage nr. 4.



Wanneer ik nou eens 4 blokken in de breedte en 5 in de hoogte zou doen, zou ik een leuk maatje krijgen voor aan de muur. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn voorraad lapjes erbij gepakt en alle ecru, bruin, oranje, geel en groen eruit gevist. Bij elkaar een herfstig geheel dus dat moest gaan lukken.
Als eerste ben ik 20 ondergrond lapjes gaan snijden van 20 x 20 cm.


Vervolgens heb ik op elk lapje een pompoen geappliceerd...


... en daarna aan elkaar gezet.
Voor de tussenvulling moest ik wat stukken aan elkaar zetten om de goede maat te krijgen en voor de achterkant heb ik een oud dekbedovertrek verknipt omdat ik geen lap had die groot genoeg was en het is tenslotte toch de achterkant maar die tegen de muur komt te hangen.


Het begon al lekker op te schieten! En om het nu helemáál snel af te krijgen, heb ik het op de machine doorgequilt. Dit wilde ik altijd al eens proberen en voor dit relatief kleine quiltje heb ik de stoute schoenen maar aangetrokken. Het viel me nog lang niet mee moet ik zeggen, maar al met al ben ik voor een eerste keer toch best heel tevreden met het eindresultaat. Ik had gekozen voor een all-over patroon van herfstblaadjes en spinnen.
Wat ik ook voor de allereerste keer gedaan heb is een label achterop gezet. Ja echt... bij de andere quilts die ik gemaakt heb, moet ik overal nog een label opzetten. *bloos*
En nóg een allereerste keer... de quilt is in de wasmachine én in de droger geweest.


Anderhalve week na die kop thee in m'n stoel is het quiltje al klaar. Dat machine-quilten gaat wel ff snel zeg!!


Tot slot nog wat sfeerfoto's met mijn eerste pompoenen van het jaar...



Wel gaat het quiltje nog even de kast in, want deze week kunnen we toch nog even heerlijk genieten van de zomerzon en dat is toch ook wel heel erg lekker. ;-)

Fijne (nazomer)dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...