donderdag 25 december 2014

Fijne feestdagen!


Iedereen hele warme, gezellige feestdagen gewenst samen met je dierbaren.

Voor het nieuwe jaar alvast veel geluk en gezondheid gewenst én natuurlijk lekker veel vrije uurtjes om steekjes te kunnen maken. ;-))

zondag 21 december 2014

Alvast een beetje kerst

Afgelopen woensdag was het de laatste woensdagochtend van het jaar dat ik naar mijn quiltclubje ging. Omdat wij 'meedoen' met de schoolvakanties is het ook voor ons nu kerstvakantie.

Keek ik vroeger altijd enorm uit naar de kerstvakantie, is dat nu toch wel anders. Ik vind die wekelijkse ochtend namelijk enorm gezellig en zal het de komende 2 weken best missen.
Aan de andere kant zijn die weken natuurlijk ook best wel druk met alle feestdagen dus de tijd zal wel voorbij vliegen denk ik.

Om alle andere dames te bedanken voor alle gezelligheid van het afgelopen jaar, leek het me wel heel leuk om ze alvast te trakteren op een kerstcadeautje. Maar ja... wat??
Nou vond ik laatst bij Xenos zo'n leuk boekje: 40 recepten in een weckpotje.


Dat zou natuurlijk wel erg leuk zijn... een zelfgemaakt cadeautje leuk verpakt in een weckpotje.
Als eerste dus maar naar Xenos om 12 weckpotjes in te slaan.

Toch kon ik niet echt iets vinden dat ik echt geschikt vond als kerstcadeautje dus dan maar verder speuren op internet. En daar vond ik ineens iets dat me wel aansprak; Lemoncurd
Nu zijn er verschillende recepten te vinden op internet en hoewel ze eigenlijk allemaal wel dezelfde ingrediënten gebruiken, wil de hoeveelheid per ingrediënt nog wel eens verschillen. Bij het ene recept doe je veel boter en weinig suiker terwijl bij het andere recept het juist andersom is. Daarom heb ik 2 verschillende varianten geprobeerd om daarna de lekkerste te kunnen maken voor mijn groep.

Wat heb je nodig:


Natuurlijk citroenen. Veeeeeeel citroenen. Voor de 12 kleine weckpotjes had ik 12 citroenen gekocht. Achteraf hield ik nog wel curd over voor een extra potje maar toch redelijk goed uitgemikt. ;-)
Daarbij nog ongezouten roomboter, witte basterdsuiker en eieren. Na het recept gevolgd te hebben hield ik uiteindelijk zo'n pan met die mooie gele Lemon Curd over. 

De 12 potjes gevuld en in de koelkast gezet. Diezelfde avond ben ik de potjes leuk gaan versieren met een rood/wit touwtje (het is tenslotte een kerstcadeautje), een dennetakje en een labeltje dat ik zelf gemaakt had met PSP. Daar kon ik dan mooi inschrijven waar de Lemon Curd voor gebruikt kan worden. Bij scones bijvoorbeeld... of als vulling in een cupcake. Maar natuurlijk ook gewoon op een broodje of in de yoghurt. In Griekse yoghurt schijnt het ook heel lekker te zijn.

Woensdagochtend heb ik alles op een dienblad gezet en het zag er heel gezellig uit vond ik zelf.


Volgens mij waren de dames van de club er ook wel blij mee. Nu maar hopen dat ze heb ook lekker vinden! Zelf heb ik het in de yoghurt geprobeerd en ik vond het erg lekker.

Wil je ook eens Lemon Curd maken?

Het recept dat ik het lekkerst vond vind je hier:

Fijne dag!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...