donderdag 13 september 2012

lieve mam…

 

mam3

Vandaag is het alweer 2 jaar geleden dat jij bij me weg moest gaan. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik aan je denk.

tear in the ocean

Wat hadden we het fijn samen hé? Onze band zo sterk omdat we altijd met z’n tweeën geweest zijn.

Het blijft dan ook zo moeilijk mam… ik mis je zo erg!

vlinder_2

Wel ben ik ontzettend dankbaar dat ik jou als moeder gehad heb, want een lievere, meer zorgzame moeder dan jij heeft er nog nooit bestaan. Jammer alleen dat ik je dat nooit gezegd heb. Wij waren nooit zo dat we dat soort dingen zeiden.

Toch denk ik dat je het wel wist… dat je wist hoeveel ik van je hield ook al zei ik het niet. Wanneer wij elkaar aankeken, waren woorden ook niet nodig… we wisten toch wel wat we voelden.

herfst 31226163809

We deden van alles samen. Mijn creatieve kant heb ik van jou geërfd en we konden dan ook ontzettend genieten van een middag samen kaarten maken. Of lekker na het boodschappen doen nog even langs de hobby-winkel waar we nooit met lege handen naar buiten kwamen.

Ik heb dan ook nog een doos vol met zelfgemaakte kaarten van jou mam. En de mooiste gehaakte kleedjes… en de borduurwerken natuurlijk! En wat dacht je van al de sjaals die je voor me gebreid hebt… wit, roze, lila, groen, bruin, nog een roze… ik weet niet eens hoeveel ik er wel heb.

Laatst kwam ik een plaatje tegen en de tekst is zo waar:

240098223853846350_3Obw8TfJ_c

Mam, ik hou van je!

21 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Wat een lief stukje Jolanda, en ook zo herkenbaar. Ik denk als je moeder sterft, dan sterft er een stukje van jezelf mee, en ze zeggen wel dat de tijd alle wonden heelt, ik ben er niet zo zeker van, wat je zelf ook al zegt, er gaat geen dag voorbij zonder aan haar te denken. Ik wens je er heel vel sterkte mee.

Quilting Moesje zei

Mooi en lief geschreven ...

Sterkte ...

Simone

Pauline zei

Meid, hier krijg ik kippenvel van...
sterkte in deze dagen!

Terray zei

Mooie geschreven....ik krijg ook kippenvel. Sterkte met deze dagen.

Guusje, zei

Heel veel sterkte en wat heb je dat mooi beschreven het zou zo over mijn mam en mij kunenn gaan die ik ook zo mis en ook zo was als jij jouw mam beschrijft.

Ageeth Dorsman zei

Heel veel sterkte in deze moeilijke
dagen! En natuurlijk weet ze het...,
dat soort dingen voel je aan en hoeven
niet te worden uitgesproken. Het is nu
ruim 2 jaar geleden, dat mijn vader is.
overleden, en wat herkenbaar, wat jij
geschreven hebt! Wat een liefdevol
stukje. Zelf heb ik veel aan de tekst,
die zo op mijn pap van toepassing was,
veelgehoord, maar zo waar: "Achter de tranen van verdriet schuilt de
glimlach van de herinnering".
Heel veel sterkte.
Liefs van Ageeth

Rennie zei

Wat heb je dat mooi verwoord. Veel kracht de komende tijd!

Judith zei

Lieve Jolanda, dit zijn extra zware dagen. Dagen waarop het gemis heeel erg super ultra voelbaar is. Het feit dat jij haar nu zo mist zegt ook hoeveel jij van haar houdt. Nog steeds, herinneringen, gevoel blijven bij je, dat neemt de dood je niet af. Wat heerlijk ook dat je ook nog eens zo verwent bent met tastbare herinneringen aan haar. En ze heeft vast geweten dat zij de wereld voor je betekende! Hetgevoel van verlies en gemis is heel herkenbaar, ik heb dat nu 1 1/2 jaar na de dood van mijn moeder ook nog steeds. En hoewel mijn vader inmiddels 8 jaar dood is, lijkt het alsof ik hem gisteren nog gezien heb. En ergens koester ik dat ook, heerlijk toch dat de dood het gevoel van ,mijn vader en moeder, het gevoel van 'gezin, het erbij horen, dat ze een deel van mij zijn' niet heeft weggenomen. Bijzonder overigens dat jij een stukje van je ziel en je zijn vandaag zo in je blog gelegd hebt. Heel erg knap, meid een dikke zoen voor jou en ik geloof erin dat je moeder nog in jou zit, in jou voortleeft!

Irena zei

lief,ik denk aan jouw,sterkte,veel liefs irena

Mayflower zei

Op een dag als deze is het gemis extra groot lieve Jolanda.
Wat heb je dit mooi verwoord, allemaal mooie herinneringen aan je moeder en natuurlijk weet zij dat je zoveel van haar houdt, als je zo'n goede band met elkaar heb zoals jullie dat hadden zijn die woorden vaak overbodig.
Ik wens je veel sterkte.
Liefs, Mea

Nadine zei

Heartful thoughts to you, my friend, and a BIG (((HUG))) !

XOXOXOXOXO
NADINE

Inge zei

Wat een mooi en ontroerend stukje. Tranen in mijn ogen. Geniet vooral van je mooie herinneringen aan je mam. Heel veel sterkte!

Liefs,
Inge

Anita - Vlijtige Handjes zei

Hier wordt ik heel stil van ..... zo ontroerend.Geniet van de dingen die je samen hebt mogen doen.
Liefs Anita

Cisca zei

Wat mooi beschreven, Jolanda. Om kippenvel van te krijgen. Ook heel herkenbaar!
Liefs, Cisca

Debbie Spoelstra zei

Mooi geschreven Jolanda!! Het zal deze dagen extra moeilijk zijn natuurlijk... Heel veel sterkte deze dagen.

Liefs Debbie

belarmina zei

abrazos grandes!!!!!

Quilting at Ann's Cottage zei

Take care Yolanda, you wrote such a beautiful heartfelt post. Your precious memories will always be with you and you know many feelings are felt through the heart. You are and were a wonderful and precious daughter, xx

marion zei

wat een lief stukje........

Roos zei

Wat een ontroerend stukje Jolanda, zo recht uit je hart.Moeders weten altijd alles, ook de dingen die niet gezegd worden, koester je herinneringen aan haar, en je sjaals en andere handwerkjes natuurlijk en ik wens je veel sterkte in deze dagen.
Groetjes en een dikke knuffel, Roos

Carin zei

Wat heb je dat mooi geschreven Jolanda en zo herkenbaar. Zo'n band hadden mijn moeder en ik ook, woorden waren meestal niet nodig, we begrepen elkaar zo wel. Voor mij is het 30 september alweer 11 jaar geleden maar hoewel de pijn zachter wordt, het gemis blijft. Gelukkig hebben we onze mooie herinneringen.
Sterkte !

Heleni zei

Hai Jolanda,
Wel een late reaktie van mij, maar ik wil je toch even zeggen, dat je me geraakt hebt met deze prachtige woorden over je moeder. Wat een heerlijk gevoel dat je zo'n goede band met haar had en nog hebt. Want dat gaat echt niet over hoor.
Mijn moeder is 20 jaar geleden overleden, nog maar 64 jaar. Ik ben nu zelf zo oud.....en denk ook nog elke dag aan haar. Ook zeker aan mijn pa. Het waren ook zulke lieverds. En dat vind ik heerlijk. Mijn mediteermoment, noem ik dat.
Ik wens je sterkte en ook hele fijne mediteermomenten.
Liefs Heleni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...