donderdag 9 mei 2013

Geen spijt, wel spit


Ja hoor, ook ik ben gezwicht voor dit prachtige boek van Di Ford. Haar mooiste quilts compleet met de patronen... dat is toch een hele mooie aanwinst voor mijn beginnende verzameling quiltboeken?
Jammer dat ik van mezelf eerst alles moet afmaken dat ik nog heb liggen, want het liefst zou ik gelijk beginnen met Phebe of de Antique Wedding Sampler bijvoorbeeld. Maar nee, dat moet toch echt nog even wachten. Eerst de stapel UFO's aanpakken.

Als eerste is daar natuurlijk de Sew Spooky. Hoewel het doorquilten gestaag vordert, is het nog niet klaar en dat is ook de reden dat ik nog steeds niets geplaatst heb op m'n blog. Om nou steeds weer met die Sew Spooky aan te komen wordt ook zo saai voor jullie. :-)


Jammer genoeg heeft het quilten wel even stil gelegen omdat het een paar weken geleden tijdens het tuinieren ineens in m'n rug schoot... spit! Oei wat kun je daar last van hebben zeg! En om dan met zo'n grote lap in een quiltring op schoot te zitten, werkt niet zo goed. Té pijnlijk. Nu gaat het weer veel beter dus ben ik zoetjesaan weer begonnen en het middenstuk is inmiddels helemaal doorgequilt.

Ondanks de pijnlijke rug ben ik met Hanneke naar Veldhoven geweest en daar heb ik geen spijt van gehad. Wat hebben we daar een prachtige quilts gezien! De collectie van Colette Berends bijvoorbeeld. Misschien was hetgeen zij maakte nou niet direct wat ik onder quilts versta, maar kunstig is het zéker. En mooi!!


En wat te denken van de verzameling quilts van Di Ford... wát een verrassing om ze daar te zien hangen en van heel dichtbij te kunnen zien welke lapjes ze gebruikt heeft en hoe ze het heeft doorgequilt. En ook al mag ik van mezelf helemaal niets nieuws beginnen... lapjes kopen mag natuurlijk wél. :-))


Nu ga ik maar weer eens verder met m'n Heksenquilt, want ondanks de vrije dag vandaag heb ik nog geen steekje gezet. Tja... ik hou nou eenmaal ook zo van lezen en ik heb dit prachtige boek weer eens uit de boekenkast gehaald. Al heb ik het al eerder gelezen, het blijft een prachtig boek!


Heerlijk om weg te dromen in de wereld van de Ierse mythen en legenden. Ierland, waar de scheidslijn tussen onze wereld en het feeënrijk het dunst is. Zoals je ziet is het een trilogie en er zijn daarna zelfs nóg 3 delen verschenen die ik nog nooit gelezen heb dus ik kan nog even voort.
Dit is waar dit deel over gaat:

In de Keltische schemering van het oude Ierland, beheerst door mythen en magie, ontspint zich een machtige en betoverende geschiedenis.
De vesting van Zeven Wateren is een afgelegen, vreemde en stille plaats die bedreigd wordt door vernielzuchtige Britten en Vikingen op oorlogspad. Binnen de muren van de vesting is Vrouwe Oonagh doorgedrongen, een tovenares die heer Colum in haar bekoringen heeft verstrikt en die de familie wil vernietigen. Sorcha, dochter van Colum is de enige die de betovering kan verbreken.
Als zij faalt, zullen haar broers sterven.


12 opmerkingen:

carina zei

Het is een heel mooi boek heb ik gelezen op heel veel bloggen. Hmmm kan me voorstellen dat je je moet beheersen eerst wat af dan pas wat nieuws en tja stofje kopen is altijd goed. Sterkte met afmaken

Debbie Spoelstra zei

Je sneak peak van de Sew Spooky ziet er al super uit!! Wel vervelend zeg dat je zo'n last van je rug hebt, hopelijk is de pijn snel voorbij... Dus je bent naar Veldhoven geweest? Ik was ook bijna nog heen gegaan, want we waren een weekend weg en waren er niet al te ver vandaan, maar evengoed nog 1.5 uur en we hadden nog andere dingen te zien, dus het werd 'm niet dit keer... leuke stofjes heb je gekocht! Dat boek ga ik ook eens lezen, heb er al meer over gehoord.

Groetjes, Debbie

quilting Jeannet zei

Ohhh, Jolanda, dat boek van de zeven wateren, dat is me mooi....ik heb alle delen ademloos uitgelezen en zou er zo weer aan beginnen, alle boeken van Juliet marilier zijn geweldig. Leuk dat ik het hier bij jou zie, en die stofjes, heerlijk. Woonde je maar dichterbij.....konden we even kletsen bij een bak koffie.

Juicybear zei

Je sew spooky wordt prachtig zeg en mooie lapjes heb je gekocht, Dat boek van je lijkt mij ook wel wat. Heel veel beterschap met je rug.
Groetjes Anneke

Guusje, zei

Wat naar spit en zeer pijnlijk, beterschap. Spooky wordt erg mooi en het boek lijkt me werkelijk prachtig. Ik ben gek op Ierland en legendes en mythes ik ga snel kijken. De lapjes zijn ook erg mooi net als het boek van Di.

martine zei

Ik heb ook met m'n neus bovenop die prachtige quilts van Di gestaan.

Irena zei

Jolanda een geweldige boeken,ik heb alle gelezen,ja zo als je zeg kun je weg dromen, veel liefs irena,trouwens werkjes van jouw zijn wel erg mooi

Roos zei

Beterschap met je rug Jolanda, hopelijk is het snel helemaal over, je Spooky worst super en je stofjes... jammie.
Groetjes Roos

Phyllis zei

De Sew Spooky is enig, gelukkig dat het weer wat beter gaat met je rug, want spit is heel pijnlijk. Succes met het verder doorquilten, hoop dat je snel aan een Di-project kan (mag...) beginnen!

Carin zei

Mooi boek is het nietwaar? Ik geniet er elke dag weer van, eventjes door bladeren en wegdromen :-)
Ik maak ook eerst wat quilts af die ik heb liggen voor ik aan iets anders begin.
Je sew spooky wordt echt geweldig mooi !!!
En wat een mooie lapjes heb je gekocht.
De schrijfster heb ik nu opgeschreven en ik ga meteen even op mijn bibliotheek via internet dit boek reserveren zodat het volgende week klaar ligt !!!!

Ageeth Dorsman zei

Ik vind je Sew Spooky helemaal niet saai hoor, juist prachtig! Ik hoop, dat het snel beter gaat met je rug, want dat is me toch pijnlijk. Het boek lijkt me prachtig, en ik snap echt niet, dat ik dat nog nooit gelezen heb, want het is precies het
genre waar ik van hou (heb wel bijna
alle boeken van Marion Bradley gelezen, die ook zo prachtig zijn).
Dat andere boek, ja, dat heb ik inmiddels van voor naar achteren en
weer andersom gelezen en wat moet ik
op mijn handen gaan zitten, maar ja,
hoeveel projecten durft een quilter
tegelijk aan zonder onrustig te
worden...? Fijn weekend en groetjes
van Ageeth

Quilting Moesje zei

Sew spooky vind ik erg leuk,
Laat gerust vaker zien hoor:0)
Last van je rug hebben is hekemaal niet leuk
...
knap hoor dat je je kunt inhouden en eerst de ufo,s afmaakt !
Wegdromen in t book bij alle quilts is dan ook wel heerlijk denk ik ;0))

Groetjes,
Simone

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...