woensdag 30 oktober 2013

Alwéér een hobby erbij


De herfst heeft nu toch echt zijn intrede gedaan. Na die storm van laatst weten we dat tenminste zeker.
Leuk ook wel, want de herfst brengt toch weer meer sfeer in huis. De blauwe eitjes die ik in verschillende glazen potjes en bokalen had zitten, hebben inmiddels plaats gemaakt voor rode en oranje appeltjes en besjes. Natuurlijk ook hier en daar een pompoentje en om het compleet te maken heb ik er een grappig halloween kussentje bij geborduurd.


Samen met Joke heb ik me ook weer eens aan het maken van een Tilda popje gewaagd en wat is dat toch leuk om te doen zo nu en dan. Die van Joke heeft een lekkere felle zomerjurk gekregen en de mijne heeft, hoe kan het ook anders, een mooie sjieke blauwe jurk.


Zoals je ziet is ze nog steeds niet helemaal klaar. De oogjes moeten nog getekend worden, haar wangetjes hebben nog een vleugje rouge nodig en eigenlijk horen er ook vleugeltjes op haar rug en een kroontje op haar hoofd maar daar twijfel ik nog over.

Vriendin Hanneke was afgelopen maandag jarig en nadat ik van haar dat enige huisjes speldenkussen gekregen had (zie vorige bericht), had ik voor haar ook weer een speldenkussen gemaakt. Het wordt inmiddels al een hele traditie want van Hanneke had ik eerder al eens een cupcake speldenkussen gekregen terwijl ik voor haar vorige verjaardag het eikeltje (klik) gemaakt had. Dit jaar koos ik voor een speldenkussen met een muisje die ik met naaldvilten gemaakt had.

Je denkt misschien: 'Naaldvilten? Wat is dat nu weer??' Tja, ik had ook geen idee maar toen ik op pinterest ineens dit scháttige muisje tegenkwam...


 ...ben ik op google gaan zoeken en kwam erachter dat ze gemaakt waren met de naaldvilt-techniek. Dat moest ik natuurlijk ook proberen. :-)))
Gelijk heb ik lontwol, naalden en een heel dik schuimblok besteld. Ik kon bijna niet wachten tot het gebracht zou worden, maar ja... er zat niets anders op. Maar toen het dan eindelijk binnenkwam, ben ik aan het prikken geslagen.
PRIK-PRIK-PRIK hier.... PRIK-PRIK daar en uiteindelijk, na een heleboel geprik, kwam er een grappig muisje uit mijn handen. Niet zo mooi nog als op de foto hierboven, maar voor zo'n eerste poging was ik toch heel tevreden. Toen nog het speldenkussen gemaakt en het muisje er PRIK-PRIK-PRIK bovenop geprikt.


Een nieuwe hobby is geboren... alsof ik nog tijd over had pfffff.

Als laatste heb ik nog mijn nieuwste quilt om te laten zien. Dit keer is het een quilt van flanel waar ik geen tussenvulling en achterkantstof voor gebruik, maar twee aan elkaar genaaide fleecedekens. Ik heb er een panel voor gebruikt waarvan ik de blokken losgeknipt heb. Daarna heb ik wel een paar uur heen en weer geschoven om het naar mijn zin te krijgen, want dat vond ik toch nog best lastig. Uiteindelijk kreeg ik een idee hoe ik het maken wilde en dit is het voorlopige resultaat.


De sneeuwvlokken heb ik op internet gevonden. Ik heb ze op de goede maat gemaakt en uitgeprint en daarna geappliceerd op de stof. De letters heb ik zelf getekend en ook geappliceerd. Het in elkaar zetten heb ik helemaal met de machine gedaan dus de top had ik in anderhalve week af!

Nog een foto van opzij want hierop komt de kleur iets beter tot zijn recht:Nu nog doorquilten en met die fleecedeken die alle kanten optrekt, valt dat niet echt mee. Maar het komt goed... gelukkig heb ik nog even tijd voor het winter is!

Fijne dag!!


17 opmerkingen:

Marguerite zei

Ohhhhhh ik ben nu helemaal verliefd en wel op jou muisje. Wat is die goed gelukt en dat voor een eerste keer. Heb je zijn truitje ook geprikt of gebreid?
Je quilt vind ik ook helemaal te gek.
Ben de laatste dagen druk met de storm. Ja, die van buiten en die van de zee. Ga niet zo snel als jij maar probeer morgen een blogje te schrijven en dan te laten zien hoever ik ben.
Leuk hé die tilda poppen ik heb bijna alle boeken alleen de laatste nog niet.
Morgen een happy halloween. Oehoooooeeee...
Groetjes Marguerite

Rennie zei

Wat leuk alle twee je muisje en je Tilda pop. Sjieke dame hoor.

Muggensteekjes zei

Hoi Jolanda,
je bent ook al gezellig aan het Halloween borduren geslagen, erg leuk kussentje is dit ook. En je muisje...aaahhh, wat een schatje. Ik moet dat ook echt eens gaan proberen dat naaldvilten, lijkt me zo leuk. En je quilt is ook weer een plaatje. Hopelijk word mijn quilt idee ook een succes. Nog een fijne avond, liefs Ingrid.

feltfree på Åsly zei

Wat leuk zeg. Je muisje is een schatje. Ik heb hem ook op mijn todo lijstje staan.
Groetjes Frederika

Erna zei

Ohhhh Jolanda wat een schattig Tilda popje, en die muisjes schattig gewoon.Het lijkt me inderdaad een leuke hobby dat naaldvilten,ik ga het ook eens opzoeken.
Je quilt is zoals gewoonlijk weer prachtig...
Liefs
Erna

Sis Voorn zei

Ik vind het een supermuis !
En de quilt al helemaal!!!

Cisca zei

Wat een schattig Halloween borduurtje, je hebt het ook heel mooi afgewerkt. En wat een leuk dametje, ik vind haar jurk super, en die vleugels mis je niet.
Maar je muisje is zo lief, ik bewonder dat speldenkussen altijd als ik het tegenkom, en jij maakt het zomaar eventjes. Het is net of hij je aankijkt met die kleine kraaloogjes! Daar zal je vriendin vast heel blij mee zijn. Net zoals met die leuke eikel, wat een schatje, en het heeft nog mooiere kleuren dan de echte.
Tot slot je Kerstquilt, prachtig, je hebt er echt je eigen quilt van gemaakt.

Groetjes, Cisca

Irena zei

ik hou niet van muizen,maar deze is echt schattig,en Tilda pop is ook al mooi,jij heb hard gewerkt,veel liefs irena

Roos zei

Ben ik aan het bijlezen zie ik dat ik jou verjaardag heb gemist, shame on me, nog van Harte Jolanda en wat ben je verwend zeg. Wat een leuk muisje heb je gemaakt, ik vind het super, en die kerst quilt in flanel lijkt me lekker warm in de winter. Je Tilda pop is ook mooi geworden, zelfs zonder vleugels en kroontje.
Groetjes Roos

Joke Ulinski zei

Wat ziet je blog er weer beeldig uit mop!! Al je leuke en mooie dingen staan er zo mooi op. Leuk werkje was het hè samen Tilda maken! Ik ga nu weer even haken de laatste blokken dan kan hij in elkaar je gaat het zien!! Xxxx

Phyllis zei

Wat schattig, die muisjes! In het echt ben ik er niet zo van, maar deze, zo leuk! En je quilt is mooi, lekker warm flanel!

Carin zei

Wat is je haloweenkussentje mooi geworden !!!!
En dat muisje, super hoor !! Ik had ook nog nooit van naaldvilten gehoord, totdat ik van de week aan de slag ging met een haakpatroon van een egeltje, die heeft ook een neusje gemaakt met naaldvilten. Ik heb geen idee hoe dta te maken LOL
Moet je het neusje eerst los naaldvilten en dan op het haakwerk vastnaaien ??? Geen idee LOL

Die quilt... super ! Jij hebt dus echt niet stil gezeten hihihi ...

Ageeth Dorsman zei

Je winterquilt is erg leuk, maar dat
muisje, dat is met toch te-leuk-gewoon-voor-woorden-zo-lief!!! En pas maar op, voor je het weet heb je er inderdaad weer een leuke hobby bij.
Ik heb het ook gedaan en er een mini-
Ierse wolfshond mee gemaakt (zie mijn
blog van 23 oktober 2012) en het is
heel veel prikken, maar dan is het net
toveren, zo'n lief figuurtje, dat ontstaat alleen door wat wol en heel
wat geprik. Mag ik vragen, waar jij het pakketje vandaan hebt voor deze
lieve muis? En ik ben heel benieuwd
of er nog meer naaldvilt-figuurtjes
volgen...
Groetjes van Ageeth

Charo zei

I love that Christmas quilt!

Quilting Moesje zei

Wat en leuke werkjes :o))
en ook al zo gezellig met elkaar gemaakt !
De tilda pop vind ik heel mooi :o))

Groetjes,
Simone

Jane in Wales zei

Wat ontzettend lief, je muisje!!! Ik heb geen idee hoe je dat doet! Je Tilda pop vind ik ook erg mooi.

Tania zei

Wow, jij bent ook wel een bezig bijtje! En wat voor een prachtige dingen maak je. Dat muisje is echt om op te eten zoooooo schattig. En je Tilda, wat een dame!
Fijn dat je mijn blog bezocht, zo ken ik nu ook de jouwe!
Groetjes,
Tania

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...