zondag 15 december 2013

Gaan we voor rood of wit?

Zo langzamerhand worden er knusse kersthoekjes gecreëerd in huis. Het is altijd even de vraag: 
"Wat doen we dit jaar?" 
Wordt het traditioneel met veel rood en zilver of doen we het dit jaar anders? Keus genoeg want in de loop der jaren zijn er heel wat kerstversieringen verzameld. De smaken hier in huis verschillen ook best wel dus dat is ook iets om rekening mee te houden. De jongens gaan voor het rood... lekker knus! Ton vindt rood ook erg mooi, maar ook het winterse zilver, ijsblauw en wit dat mijn voorkeur heeft, vindt hij prachtig.
Vorig jaar was het veel rood, maar dit jaar versier ik het toch eens wat meer naar mijn eigen smaak.


Veel wit, maar wel gecombineerd met zachte kleurtjes zoals het ijsblauw en bleekroze. Hier zie je bijvoorbeeld dat ik wat van die blauwe en roze ballen naast de huisjes gelegd heb en ook een blauwe samen met een zilveren aan de spiegel. Mooi wel, vind ik zelf. ;-)

Op handwerkgebied wordt er niet heel veel gedaan. Niet omdat ik geen zin heb, maar mijn arm is overbelast. Met links kan ik niet veel meer doen en rechts begint het ook. Ontzéttend vervelend want met zoiets merk je pas hoe vaak je je armen gebruikt.
Jammer ook, want ik had juist mijn Farmer's Wife weer eens uit de kast gehaald. Elisabeth van mijn woensdagochtend quiltclub is eraan begonnen en ik zie blokje na blokje tevoorschijn komen. En ja... dan begint het bij mij ook weer te kriebelen natuurlijk. Ik was dus vol enthousiasme met een nieuw blokje begonnen, maar nu met die arm moet ik het heel rustig aan doen van de huisarts.

Toch heb ik inmiddels twee blokjes gemaakt en met de 14 die ik al klaar had, heb ik nu 16 blokjes gemaakt.

Dit is de eerste nieuwe... Windblown Square:


Nummer twee heet Railroad:


En zo komt het geheel eruit te zien:


Omdat ik nou eenmaal niet stil kan zitten ben ik heel rustig een kussentje gaan borduren voor de kerst. In dit bericht (klik) kon je het kussentje zien dat ik eerder geborduurd heb, maar dat was een kussentje voor de herfst- en Halloweentijd... dat kon écht niet meer. Nu ligt er een nieuw exemplaar op het dienblad dat op de salontafel staat en ik ben er zelf helemaal blij mee. :-))


Leuk is het geworden hé? Het is een patroon van Plum Street en heet 'Hare's Christmas'.
De rand met bolletjes maakt het helemaal af! Wanneer je goed kijkt, kun je zien dat het rendier voor de slee helemaal geen rendier is, maar een paard waar de vrolijke hazen een gewei op gebonden hebben.

Fijne avond!20 opmerkingen:

Berna zei

Schattig dat kussentje en wat een heerlijke kerstsfeer. Alleen die haard al! Geniet ervan en ook van je mooie lapjes.

Heleni zei

Hè gatsie, wat vervelend dat je niet veel kunt doen met je arm. Maar je hebt toch nog wel leuke dingetjes kunnen maken. Dat kussentje is echt heel leuk geworden, zeker ook door de bolletjesrand.
Wat ziet je haard er toch prachtig uit Jolanda. Helemaal mijn stijl. Erg mooi.
Ik hoop dat het snel beter gaat met je arm zodat je weer lekker aan de gang kunt gaan.

gr.Heleni

Guusje, zei

Wat een mooie kleurencombinatie voor de kerstversiering hebben jullie dit jaar. De blokken zijn erg mooi en de quilt tot nu toe ook. Heel veel beterschap met je arm. Erg vervelend dat je dit hebt.

Quilting Moesje zei

Gezellig !
Wat een kleine blokjes in je twee nieuwste blokken van je F. W :0)))
Beterchap met je arm hoor ,

groetjes,
simone

Sis Voorn zei

erg leuke dingen laat je zien !

Marguerite zei

Ohhh jij hebt een echte schouw!
Paul wilde dolgraag een houtkachel en ik een schouw. Nou de houtkachel hebben we en de schouw..... Daar kan ik nog heel lang opwachten. Helaas!
In gedachte heb ik de schouw al heel vaak volgezet.
Doe maar voorzichtig met je arm hoor!
Je quilt wordt super en je borduurtje helemaal te gek.
Groetjes Marguerite

Pauline zei

Wat een geweldig leuk kussentje! En je versiering is heel stijlvol, mooi!

Carin zei

Wat een mooi sfeerplaatje die eerste foto !
Je borduurtje is ook een schatje, leuk met die bolletjes rondom en je blokjes zien er ook prachtig uit.
Doe wel rustig aan met die arm hoor, want anders duurt het zo lang ... weet ik nog uit ervaring ;-)

Phyllis zei

Mooie foto's! En jeetje, wat lastig dat je arm overbelast is en je ook nog rustig aan moet doen met de andere. Hopelijk komt dat snel weer goed, het is ook nog zo'n drukke maand. Je geborduurde kussentje is fraai geworden, ik ben geen borduurster, maar dit is wel een patroon dat ik al een tijdje op het oog heb. Ik vind het zo lief en ook een leuk formaat. De bolletjes doen het inderdaad goed, het geheel is schattig. Sterkte met de armen!

Greet zei

Wat ziet het er mooi en gezellig uit in jouw huis. Een prachtige haard heb je ! Je blokjes zijn heel erg leuk. Ook het kussentje is heel mooi. Ik hoop dat je arm vlug beter gaat.

Judith zei

Alles is even leuk, behalve je armen, wat erg! Geniet van je prachtige huis en super kussen! Fijne dag en snel weer beter

quilting Jeannet zei

Ja, dat is minder van je arm, en ik herken wat je zegt....rustig wat gaan borduren, hahaha, daar heb je je arm niet bij nodig? ;)Je schouw ziet er mooi sereen en sfeervol uit zo.

Supergoof zei

Het ziet er heel gezellig & sfeervol uit! En het kussentje is een schatje,...
:o)

Irena zei

wel beterschap met je arm,ik zelf,kan ook niet te lang handwerken,kreeg ik tintelen in mijn handen,en ja wat voor kleur kerstballen is altijd de vraag,bij mij is toch rood,zilver en glas,voor jouw succes,veel liefs irena

Ageeth Dorsman zei

Wat is het sfeervol bij je in huis; ik zou ook echt voor jouw kleurkeuze gaan, zo verstild en sereen bijna... Het Kerstkussentje is geweldig leuk. Ik wens je van harte een spoedig herstel van je armen toe, want wat moet dat frustrerend zijn, als je zo graag verder wilt met die mooie blokken!
Groetjes van Ageeth

christine zei

mooie blokken zijn er gemaakt mooie kleuren ook de farmers wife is bij mij al lang klaar ik had hem in het donker rood met beige voor mijn dochter gemaakt. ze vond hem erg mooi geworden.
sterkte met je arm ..

christine

Floor zei

Hoewel ik ook wel van rood hou met de kerst, vind ik jouw schoonsteen prachtig geworden met dat wit en zachte kleurtjes.
Past trouwens heel mooi bij de mooie blokken die je gemaakt heb, ook van die mooie zachte kleuren.
Hoop dat je arm weer snel beter is, maar zulke dingen duren meestal wat langer.
Lijkt me moeilijk om niets te doen....

Erna zei

Hoi lieverd, wat ziet dat er allemaal gezellig uit zeg. Ik vind zilver met zachtrose en zachtblauw prachtig. Je kussentje is een schatje. Ennuh rustig aan met die arm hoor, wel helemaal heel het nieuwe jaar in....
Liefs en een fijne dag
Er xx

Wilma zei

Heel mooi die kerstsmaak van jou, ik hou er van.
Je hebt prachtige kleuren gekozen voor je farmers wife, ik kan me voorstellen dat je er weer helemaal zin in hebt om aan te werken.
Ja die balletjes maken het kussentje helemaal te gek! En ik wil me aansluiten bij alle vorige reacties:
wees zuinig op je armen. Zoals je al zei je moet er alles mee doen en het liefst natuurlijk nog jaaaaren en jaaaren zulke mooie dingen mee maken.

Debbie Spoelstra zei

Vervelend dat je zo'n last hebt van je arm, even rustig aan doen dus!! Je blokjes voor de FWQ worden erg mooi en je kleurtjes voor de kerst kan ik mij ook helemaal in vinden ;-) En wat is je kerstkussentje mooi zeg!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...