zondag 2 februari 2014

De eerste AFFO van dit jaar

Vanmiddag wilden we even lekker de buitenlucht opsnuiven maar we hadden geen zin om eerst een stuk te rijden dus we besloten in de buurt te blijven. Een kilometer of 5 van ons huis vinden we deze mooie plek:


En in Oud-Zuilen staat dit prachtige kasteel:


In alle jaargetijden is het fijn om even rond te lopen in de tuin van slot Zuylen en een kop thee te drinken op het terras van de theeschenkerij. Vandaag was het echter gesloten dus we zijn er gewoon maar even omheen gewandeld... ook leuk.

Je zou hier toch maar wonen. Wat een mooi uitzicht heb je dan.


Mijn jongens hebben hier tijdens hun basisschool periode wel eens een rondleiding gehad en daar werd ze dan de geschiedenis van slot Zuylen verteld. Op verschillende bordjes die je hier en daar langs de weg kunt vinden, staat ook het één en ander aan informatie zoals het bordje hier:
(wanneer je op de foto klikt, kun je het vast beter lezen)


En dit is het uitzicht waar Belle over schreef:


Na het rondje om het kasteel was het natuurlijk tijd voor een lekkere warme kop cappucino en dat bestelden we in het restaurantje naast het kasteel.


Omdat ik nog steeds te kampen heb met die ellendige schouderblessure, moet ik uitkijken met hetgeen ik doe. Een quilt doorquilten gaat bijvoorbeeld echt niet en stof snijden lukt ook niet. Wat wel goed lukt is borduren zolang ik dat niet te lang achter elkaar doe en dat heb ik dan ook lekker zitten doen. Ik heb gekozen voor het patroon van Country Cottage Needleworks 'Snowflake Serenade'.


Het lijstje dat ik kocht bij Xenos past er leuk bij vind ik. Het staat nu te pronken op de plank die Ton laatst aan de muur gemaakt heeft. Dat wilde ik zo graag om daar wat leuke spulletjes op te kunnen zetten... staat zo gezellig!


Fijne avond!

16 opmerkingen:

Ageeth Dorsman zei

Dat is zeker een prachtige wandeling rondom dat mooie kasteel! Wat vervelend, dat je schouderblessure nog steeds niet echt over is. Gelukkig weet je goed de moed erin te houden en heb je een beeldschoon borduurwerk gemaakt, echt prachtig!
Ik hoop, dat je snel weer helemaal
hersteld mag zijn, dus heel veel sterkte gewenst!
Groetjes van Ageeth

Judith zei

Wat een lekkere wandeling, lekkere koffie, heerlijk buiten, en wat een prachtig borduurwerk! Geniet van je zondagavond, een fijne nieuwe week.

Marguerite zei

Wat een heerlijk blogje heb je geschreven. Werd er eigenlijk een beetje emotioneel van. 500 meter verderop heb ik namelijk gewoond. Wij keken vanuit de vanaf ons steiger op de brug. Droomde weer even terug naar mijn trouwdag. Vanaf het steiger voeren we met de boot naar het gemeentehuis van Zuilen en daarna na het mooie witte restaurant. En in het restaurant hebben we onze receptie gegegeven. Moet echt weer een keertje daarna terug. Heb ook de krant rondgebracht in Oud-Zuylen. Ohhh ik droom nog even verder.
Groetjes Marguerite

Marguerite zei

Vergeet helemaal te zeggen dat ik je borduurwerk super vind. Moet ook maar naar Xenos om te kijken of ze een lijstje hebben voor mijn meisje met de schaatsen. En balen dat je schouder nog steeds niet over is.
Groetjes Marguerite

Monica zei

Leuk is dit borduurwerk, en inderdaad was het mooi weer voor een wandeling langs het slot waarvan onze familie denkt een van de nazaten te zijn (van de afgescheiden tak dan wel hi,hi)

Quilting Moesje zei

Mooi zo dicht BIJ JE HUIS :O)
Beterschap voor je schouder gewenst !
Groetjes,
Simone

Joke Ulinski zei

Ziet er weer super leuk uit mop ga toch ook maar even langs bij Xenos!
Doe voorzichtig met je arm xxxx

Carmen y Prady zei

Que lugares mas hermosos, y que pais tan maravilloso, nos ha encantado el reportaje.
Un beso.

Carin zei

Doe maar voorzichtig met je arm !
Mooie foto's heb je gemaakt en wat is je borduurwerk prachtig. Het lijstje is er perfect voor !

quilting Jeannet zei

Dat ziet er gezellig uit Jolanda, ik ben gek op kastelen, alleen het mijmeren al wie en hoe daar mensen gewoond hebben. De kleine dingen die grootst zijn, ik proef het uit je blogje.

Guusje, zei

Wat een mooie wandeling en wat gezellig de plank met al deze mooie spullen. Het borduurwerk is prachtig en staat er erg mooi bij net als de lijst die je eromheen hebt gevonden. Sterkte en beterschap met je schouder ik hoop toch echt dat het snel beter gaat.

Ineke Hulzebos zei

Wat een prachtige omgeving! Erg lastig, zo'n schouderblessure, sterkte er mee.Borduurtje is prachtig, leuk lijstje, leuke plaats!!!

Liefs, Ineke

Cisca Heiden van der zei

Wat woon je in een mooie omgeving, schitterende foto's heb je ervan gemaakt! Ik heb in het kasteel weleens (in de jaren 80), een rondleiding gehad. Zo mooi!!!
Ik hoop datje schouder gauw gaat beteren, wat kun je daar lang last van hebben, he.
Je borduurwerk vind ik zo mooi, ik zal het patroon noteren, voor wie weet.
Groetjes, Cisca

PS: En ja, die Scandinavian Christmas kun je wel de hele winter laten hangen. Ik hoop er gauw aan te beginnen.

Erna zei

Lieve Jolanda, wat een leuke foto's van jullie wandeling. Je borduurwerk komt supergoed uit in dat lijstje, ik heb hem in stukjes gemaakt en ornamentjes van gemaakt, maar zo ziet hij er natuurlijk nog mooier uit.
Liefs
Er xx

Erna zei

Lieve Jolanda, wat een leuke foto's van jullie wandeling. Je borduurwerk komt supergoed uit in dat lijstje, ik heb hem in stukjes gemaakt en ornamentjes van gemaakt, maar zo ziet hij er natuurlijk nog mooier uit.
Liefs
Er xx

Petra Gerritsen zei

"toevallig" op je blog gekomen.. :-) ..
je borduurwerkje is SCHATTIG!
groetjes, Petra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...