maandag 18 augustus 2014

Wat een pech!

Het leven begint weer in haar normale ritme te komen na de vakantieperiode en voor het eerst vind ik dit zo erg nog niet. Dit was namelijk een echte pech-vakantie!Ton had 3 weken vrij genomen en de eerste week had ik zelf al een beetje afgeschreven.
Jongste zoon Rick heeft ruim een jaar geleden een meisje leren kennen via een online spel en dat klikte heel goed. Steeds vaker kletsten ze samen en later ook via Skype. Avond na avond vertelden ze elkaar van alles en nog wat en afgelopen april toen de vakantieplannen gemaakt gingen worden, vroeg Rick of we toch niet als-je-blief een weekje een huisje konden huren in de buurt van de woonplaats van dat meisje.
Er was alleen één probleempje.... ze woont in Polen!!

Nou ja, om een lang verhaal kort te maken... wij zijn naar Polen geweest. Voor ons niet echt voor herhaling vatbaar, maar Rick vond het fantastisch. ;-)


Gelukkig hadden we nog 2 weken te gaan en daarin zouden we zelf ook wat leuke dingen gaan ondernemen. Helaas... het liep anders. Op zaterdagavond kwamen we terug uit Polen en zondagochtend kreeg Ton ontzettende maagpijn. Nu heeft hij dat weleens vaker omdat hij absoluut niet tegen laurier kan en per ongeluk wel eens iets eet waar dat in verwerkt is. 

Dit keer ging het echter niet over en na een week vol pijn, doktersbezoeken, bloedprikken enz. enz., belandde hij die vrijdag in het ziekenhuis en heeft daar 4 dagen gelegen. De tweede week vakantie was inmiddels voorbij en de derde week al een eindje op weg toen hij naar huis mocht. Onderzoeken hadden uitgewezen dat hij galstenen heeft en 1 zo'n galsteen is gaan zwerven zoals ze dat noemden en is terecht gekomen bij de alvleesklier die flink is gaan ontsteken.


Voor de rest van de week heeft hij antibiotica mee naar huis gekregen en werd hem op het hart gedrukt rustig aan te doen. Nu voelde hij zich toch niet in staat om iets te ondernemen dus dat kwam wel goed.
Nu is het wachten tot de ontsteking over is waarna ze het steentje gaan verwijderen bij zijn alvleesklier en dan op een later tijdstip nog eens de galblaas.

Pffffff.... wát een flutvakantie zeg!!

Heb ik dan helemaal niets leuks om te laten zien? Ja hoor, dat heb ik. Er is wel het één en ander aan de PoP gedaan en ik heb weer 2 randjes met klokhuisjes aan de lap gezet. Maar dat komt volgende keer... deze keer laat ik jullie een borduurtje zien. Vriendin Joke was begin deze maand jarig en aangezien zij ook graag quilt was een kadootje niet moeilijk te verzinnen. Wat leuke lapjes, wat hebbedingetjes én een geborduurd speldenkussen met vogelhuisjes omdat zij daar zo van houdt.


Fijne dag!

22 opmerkingen:

Alie zei

Nou ben ik te vlot geweest met klagen dat het op je blog zo stil was. Jeetje, wat een ellende in de vakantie. Dat is niet niks zo'n zwerfkei in Ton zijn buik. En dan een alvleesklier ontsteking..... Nou dan hebben jullie je portie wel gehad. Sneu hoor. Maar Rick heeft het in ieder geval naar zijn zin gehad.
Je speldenkussen is erg leuk geworden. Ik was al benieuwd of ik die nog te zien zou krijgen. Lieve stofjes hoor. Je vriendin was er vast erg mee in haar nopjes

groetjes Alie

quilting Jeannet zei

Wat een verhaal Jolanda! en dat je Polen niets vond, ik heb het eerder gehoord van iemand op FB die ook niet onverdeeld enthousiast was over het land de accommodaties, het eten en de opgebroken wegen etc, om over het Pools maar te zwijgen.........maar eerlijk is eerlijk, het is een dot van een meisje!toch?

Joke Ulinski zei

Lieve pechvogels, nog steeds zo met jullie te doen want het is nog niet klaar natuurlijk!!
En ja ik ben inderdaad heeeeel blij met mijn leuke/ lieve kadootjes....heb er al dankbaar gebruik van gemaakt!
Tot snel liefs,
Joke xxxxx

Greet zei

Spijtig te horen van je vakantie. Jullie hadden nu toch wel erg veel pech. Veel beterschap gewenst voor je man. Hoop dat hij er vlug terug bovenop is.
Groetjes,
Greet

Floor zei

Nou zeg, dat was niet zo'n fijne vakantie voor jullie.
Het bezoek aan Polen was misschien nog te doen, maar daarna was het bar en boos, maar gelukkig gaat het nu weer wat beter.
Misschien krijgt je man de vakantiedagen wel terug en kunnen jullie er nog een weekje op uit als hij helemaal beter is.
Je mooie zoon heeft trouwens een heel knap meisje aan de haak geslagen!

martine zei

Wel heel lief van jullie om naar Polen af te reizen. Ja en dan galstenen , die hebben mij drie jaar geleden ook een reisje naar Amerika door de neus geboord.
Rot dingen zijn het.

Rennie zei

Jeetje dat is zeker pech. Hopen maar dat je DH een beetje redeljjk zonder pijn de dagen doorkomt totdat hij geholpen wordt. Jullie hebben in ieder geval een jongeman heel erg gelukkig gemaakt. Fantastisch om op terug te kijken toch. Voor jou komt hierna zeker een tijd dat je wat in kunt halen. Zorg goed voor jezelf. Tip.... Ga een dagje naar Antwerpen!

Ineke van den Akker zei

Wij hebben samen hetzelfde probleem. Mijn man en ik konden voor het eerst in ons leven 3 weken weg. Leuke vakantie geplanned. Engeland. Een week voordat wij weg zouden gaan werken de nieren van mijn man opeens niet meer. Nooit last gehad. Geen vakantie dus. Wel uitstapjes naar Friesland. Ook leuk.
Mijn man zegt altijd: "Maak er wat van". Dat hebben we nu gedaan. Volgende keer beter. Ik hoop dat het probleem bij jou man snel wordt opgelost.
Lieve groet,
Ineke

Pauline zei

Och, dat is wel een vervelende pech allemaal. Al kijkt je zoon hier heel erg blij en tevreden :)
Zelf heb ik nu ook niet de zomer van mijn leven...kind met een herexamen, dus gewoon doorleren want het is een staatsexamen, dus dat doen ze gerust tijdens je vakantie. Gelukkig niets geboekt..
Relatie uit...nou ja, kortom niet om over naar huis te schrijven allemaal.Ach, volgend jaar beter dan maar?

Evelyne zei

Goh, wat een pech vakantie.
Ik hoop dat de antibiotica wat help.

Lieve groetjes,
Evelyne

Judith zei

He Get! Wat een dikke pech! Hopelijk kunnen jullie later in het jaar nog een weekje weg, want het is toch wel lekker om samen even op pad te zijn en te gaan. Overigens SUPER LIEF dat jullie met zoonlief naar Polen zijn gegaan! Heel bijzonder.

Phyllis zei

Wat een pech! En dat precies in die tijd! Jammer dat Polen tegen viel, ben zelf nooit die kant uit geweest, dus weet er niks van. Maar zoonlief en meisje zien er wel vrolijk uit. Klinkt heel naar die galstenen, heel veel sterkte en beterschap toegewenst.

Heleni van Til zei

Tsjonge dat is pech hebben Jolanda. Het is te hopen dat je man snel geholpen wordt.
Wel leuk voor je zoon dat hij zijn vriendinnetje heeft gezien.

Dear Jo zei

Hoi Jolanda,

Wat balen, zeg!!!! Hopelijk knapt Ton snel op. En dan nog onder het mes...... Nou, zodra hij weer is opgeknapt kunnen jullie misschien alsnog even er tussenuit. Dat hebben jullie dan wel verdiend.
Wel lief dat jullie helemaal naar Polen zijn gegaan voor jullie zoon en gelukkig vond hij het leuk, maar alles is leuk als je verliefd bent, toch?
Groetjes, Jolanda

Irena zei

wat jammer dat Polen zo is tegen gevallen,ik wens jullie het alle beste ik hoop dat inmiddels al stukke beter gaan met je man,heel veel liefs irena

Carin zei

Wat jammer dat jullie vakantie zo verlopen is, wel heel veel beterschap voor Ton ! Dat is het belangrijkste toch?
Ik ben ook nog nooit in Polen geweest maar lief van jullie dta jullie er toch naar toe zijn geweest. Mooi stelletje is het op de foto.
Je hebt je vriendin goed verwend, mooi speldenkussen heb je gemaakt.

marion zei

wat een pech, jeeminee, ik hoop dat het iets beter gaat met je man nu?

Ineke zei

Dat is echt niet fijn, vooral niet voor je man, zoveel pijn, heel veel sterkte.
Dat internet gebeuren is toch wat, hier ongeveer hetzelfde verhaal, alleen nog verder weg :-(
Liefs, Ineke

Ageeth Dorsman zei

Wat een narigheid in je vakantie, Jolanda! Polen zou ik ook niet zo snel als vakantieland uitkiezen, maar je zoon is zichtbaar erg gelukkig (en een schat van een meisje, denk ik zomaar). Ik hoop, dat het met je man allemaal mee mag gaan vallen. Gelukkig heb je jezelf creatief nog goed weten te vermaken en je vriendin zal vast en zeker erg blij zijn geweest met het prachtige speldenkussen!
Groetjes van Ageeth

Merian zei

Dat is niet leuk, echt pech.
Hopelijk gaat het snel beter met je man.
Mooie stofjes en een speldenkussentje.

groetejs Merian

Anita Vlijtige Handjes zei

Ik hoop dat het ondertussen met je man beter gaat. Och alles voor de kids. Straks scoor je daar punren mee :-)
Wat een lief cadeautje. Dat kussentje...... Slik!
Fijne zondag.

Berna zei

Tjonge Jolanda, het lijkt wel besmettelijk! Nee ik had je blog nog niet gelezen omdat ik hopeloos achter loop met lezen. Het is een pijnlijke aanbelegenheid. Je man heeft enorm geboft want ik weet dat zo'n wandelende steen heel slecht kan aflopen. Heel veel beterschap voor hem!
Je zoon heeft gelukkig betere herinneringen aan zijn vakantie. Ik snap hem wel. Leuk meisje. Alleen jammer dat ze zo ver weg woont.
En jij hebt een leuk speldenkussen gemaakt. Een snoepje.
Het beste met jullie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...