zondag 21 december 2014

Alvast een beetje kerst

Afgelopen woensdag was het de laatste woensdagochtend van het jaar dat ik naar mijn quiltclubje ging. Omdat wij 'meedoen' met de schoolvakanties is het ook voor ons nu kerstvakantie.

Keek ik vroeger altijd enorm uit naar de kerstvakantie, is dat nu toch wel anders. Ik vind die wekelijkse ochtend namelijk enorm gezellig en zal het de komende 2 weken best missen.
Aan de andere kant zijn die weken natuurlijk ook best wel druk met alle feestdagen dus de tijd zal wel voorbij vliegen denk ik.

Om alle andere dames te bedanken voor alle gezelligheid van het afgelopen jaar, leek het me wel heel leuk om ze alvast te trakteren op een kerstcadeautje. Maar ja... wat??
Nou vond ik laatst bij Xenos zo'n leuk boekje: 40 recepten in een weckpotje.


Dat zou natuurlijk wel erg leuk zijn... een zelfgemaakt cadeautje leuk verpakt in een weckpotje.
Als eerste dus maar naar Xenos om 12 weckpotjes in te slaan.

Toch kon ik niet echt iets vinden dat ik echt geschikt vond als kerstcadeautje dus dan maar verder speuren op internet. En daar vond ik ineens iets dat me wel aansprak; Lemoncurd
Nu zijn er verschillende recepten te vinden op internet en hoewel ze eigenlijk allemaal wel dezelfde ingrediënten gebruiken, wil de hoeveelheid per ingrediënt nog wel eens verschillen. Bij het ene recept doe je veel boter en weinig suiker terwijl bij het andere recept het juist andersom is. Daarom heb ik 2 verschillende varianten geprobeerd om daarna de lekkerste te kunnen maken voor mijn groep.

Wat heb je nodig:


Natuurlijk citroenen. Veeeeeeel citroenen. Voor de 12 kleine weckpotjes had ik 12 citroenen gekocht. Achteraf hield ik nog wel curd over voor een extra potje maar toch redelijk goed uitgemikt. ;-)
Daarbij nog ongezouten roomboter, witte basterdsuiker en eieren. Na het recept gevolgd te hebben hield ik uiteindelijk zo'n pan met die mooie gele Lemon Curd over. 

De 12 potjes gevuld en in de koelkast gezet. Diezelfde avond ben ik de potjes leuk gaan versieren met een rood/wit touwtje (het is tenslotte een kerstcadeautje), een dennetakje en een labeltje dat ik zelf gemaakt had met PSP. Daar kon ik dan mooi inschrijven waar de Lemon Curd voor gebruikt kan worden. Bij scones bijvoorbeeld... of als vulling in een cupcake. Maar natuurlijk ook gewoon op een broodje of in de yoghurt. In Griekse yoghurt schijnt het ook heel lekker te zijn.

Woensdagochtend heb ik alles op een dienblad gezet en het zag er heel gezellig uit vond ik zelf.


Volgens mij waren de dames van de club er ook wel blij mee. Nu maar hopen dat ze heb ook lekker vinden! Zelf heb ik het in de yoghurt geprobeerd en ik vond het erg lekker.

Wil je ook eens Lemon Curd maken?

Het recept dat ik het lekkerst vond vind je hier:

Fijne dag!!

13 opmerkingen:

Alie zei

Wat leuk Jolanda. Ik kan me voorstellen dat het goed ontvangen werd. En het lijkt me ook een heel lekker fris recept. Wie weet maak ik het nog eens.
Jij ook heel fijne feestdagen gewenst en ik hoop dat je een geweldig en creatief nieuw jaar ingaat
groetjes van Alie

quilting Jeannet zei

Ach wat leuk Jolanda, de lemoncurd en het boekje, super! ik ben gek op lemon curd, op een scone, et clotted cream, Mjammie, zat ik maar in je groepje, nee hoor, ik kan het ook zelf maken, fijne dagen Jolanda, count your blessings......

Floor zei

Wat een enig kadootje heb je bedacht! Alleen denk ik.... in ieder potje een hele citroen? Is dat niet heel erg zuur?
Maar als jij zegt dat het lekker is in de yoghurt zal het best zo zijn :-)
Fijne kerstdagen gewenst!

Cisca Heiden van der zei

Wat een leuk kerstcadeautje! Ik heb het nooit geproefd, maar het lijkt me heerlijk op scones met clotted cream. Terwijl ik dit schrijf loopt het water in mijn mond! Ik ga het recept opslaan, bedankt!
Wij hebben morgen onze laatste bee, en inderdaad, het lijkt altijd lang, maa
Groetjes, Cisca

carina zei

Leuke verrassing. Helemaal om dat je er zoveel moeite voor hebt gedaan. Het bedenken het maken en het presenteren. Een zonnig warm potje. Ik wens je ook een heel fijn geziind nieuw jaar. En natuurlijk fijne kerstdagen. Tot blogs!

Carin zei

Nooit lemoncurd gemaakt, maar het klinkt heerlijk en wat heb je dat ontzettend leuk gedaan in de potjes. Een feest om te krijgen !!

Marguerite zei

Eigengemaakte cadeautjes vallen altijd goed in de smaak volgens mij. Het ziet er heel leuk uit.
Hele fijne kerstdagen.

Quilting Moesje zei

Wat origineel en mooi en lief kerstcadeautje :o)) het lijkt me ook heerlijk !

Voor jou ook fijne, warme dagen met je dierbaren en alvast de beste wensen voor 2015 !

Groetjes,
Simone

Ageeth Dorsman zei

Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, maar wel vaak geproefd en ik vind het echt heerlijk. Toch misschien maar eens een keertje zelf proberen met jouw recept (waarvoor dus mijn dank!). Het ziet er geweldig feestelijk uit in de weckpotjes!
Groetjes van Ageeth

Pauline zei

Wat leuk en lief van je! hiervoor had ik ook wel op de club willen zitten, haha1 Zal het recept eens uit gaan proberen.klinkt goed :)

Rennie zei

Wat een ongelooflijk leuke Kerstattentie. Hele fijne dagen gewenst!

Joke Ulinski zei

Het is echt heerlijk lieve Jolanda!!Ik ben nooit van zuur maar dit is zo heerlijk fris en heb je advies opgevolgd was heel lekker op een beschuit!Ga het nu ook nog in de yogurt proberen lijkt me wel....;-)
Leuke die foto's met die mooie knalgele citroenen XXX

Guusje, zei

Wat een leuk cadeau en wat ziet het er leuk en gezellig uit.Kan me voorstellen dat iedereen het leuk vond. Ik wens jullie hele fijne Kerstdagen en een goed, gezond en creatief 2015 toe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...