donderdag 15 september 2011

zo moeder, zo dochter

Afgelopen dinsdag was het precies een jaar geleden dat mijn moeder en ik afscheid van elkaar moesten nemen. Zij was heel erg belangrijk in mijn leven en ik mis haar ontzettend. We deden dan ook van alles samen. Boodschappen doen, tussendoor een kop koffie drinken bij de HEMA en daarna soms nog even door naar de hobbywinkel in de buurt.

Net als ik was mijn moeder namelijk gek op handwerken! Ze kon absoluut niet stilzitten dus altijd had ze wel een werkje onderhanden. Omdat ik enig kind ben en ook mijn vader niet meer leeft, heb ik alles wat van haar was mee naar huis genomen. En dat is veel kan ik je vertellen!! Zelfgemaakte kaarten, gehaakte kleedjes, borduurwerkjes, noem maar op. Nu vind ik het wel erg leuk om ook eens iets te laten zien van wat zij gemaakt heeft. Ze was ontzettend trots op mijn blog en vertelde dat aan iedereen die het maar horen wilde en ik weet zeker dat ze het prachtig had gevonden om de reacties te lezen op iets dat zijzelf gemaakt had.

Last Tuesday was exactly one year ago that my mother and I had to say goodbye to each other. She was very important in my life and I miss her terribly. We did everything together. Shopping, in between a cup of coffee at the HEMA, and then sometimes go to the hobby shop nearby.
Just as myself my mom loved to craft! She absolutely could not sit still so she always found herself something to do. Because I am an only child and my father is no longer alive, I  took everything that belonged to my mother to my home. And that's a lot I can tell you! Homemade cards, crocheted doilies, embroidery, you name it. Now I find it very nice to show some things she made​​. She was very proud of my blog and told everyone who would listen about it and I'm sure she had found it wonderful to read the comments on something that she herself had made.

Om te beginnen laat ik jullie iets zien dat ze gehaakt heeft. Net als het borduurtje dat ik daarna zal laten zien, heeft ze dit gemaakt in de tijd dat ze voor onderzoek in het ziekenhuis lag. Wanneer ik op bezoek ging en haar kamer binnenkwam, zag ik vaak dat ze maar wat voor zich uit lag te kijken. Iets lezen wilde ze niet en ook haar handwerkje hoefde ik niet mee te brengen. Tot ik zei dat ik het wel erg leuk zou vinden wanneer ze iets voor me wilde maken… toen ging ze gelijk aan de slag omdat ze dat nou eenmaal graag voor me deed. En gelukkig bleek ze er toch nog plezier in te hebben.

To begin let me show you something that she has crocheted. Like the embroidery I will show you after this, she has made it ​​in the time she was in hospital for research. When I went to visit her and entered her room, I noticed that often she was just lying there, staring. She didn’t want something to read and she didn’t want me to bring her needlework. So I said I really do like it when she would make something for me ... then she went right to work because she loved making me happy. And luckily she was having fun making it.

IMG_0456 Dit zijn twee gehaakte deeltjes die d.m.v. het lint aan elkaar gemaakt zijn. Het is de bedoeling om er een zakje met bv lavendel in te doen zodat je een geurzakje hebt.

These are two crochet particles tied together with ribbon. The intention is to put a little bag of lavender in it for instance so you have a scent bag.

IMG_0453 Dit borduurtje vind ik zelf heel erg mooi… ik ben namelijk gek op engeltjes! En in deze mooie kleur blauw vind ik het extra mooi. Nu weet ik alleen niet zeker wat ik ermee zal doen. Zal ik het inlijsten in een mooi wit lijstje of zal ik er een mooi randje omheen maken?

This embroidery I find very beautiful myself... because I love angels! And in this beautiful blue color, I find it even more beautiful. Now I'm just not sure what I will do. Shall I frame it in a beautiful white list or shall I make a nice border around it?

IMG_0454Kijk, deze blauwe stofjes heb ik vorige week gekocht omdat ik blauw aan het sparen ben om aan de Dear Jane te kunnen beginnen, maar van zoiets zou ik bv ook een mooie rand met sterren of zoiets kunnen maken. Of denken jullie dat het te druk zal worden? Ik zou het wel erg fijn vinden om te doen… dan zou ik iets van ons samen hebben.

Look, this blue fabrics I bought last week because I'm saving up blue to start the Dear Jane, but with fabric like this for instance I also could make a nice border with stars or something like that. Or do you think it will be too busy? I would be very happy to make something like that... I would have something of us together.

Net als mijn moeder die altijd wat omhanden moest hebben, heb ik hetzelfde euvel… een beetje op een stoel zitten niksen is niks voor mij. Vorige week had ik alleen geen zin om met mijn MQ-blok verder te gaan en wist ik even niet wat ik dan wél zou doen. Gelukkig is daar dan altijd nog het internet waar altijd wel een leuk ideetje op te vinden is. Hier en daar eens even gaan kijken en toen viel mijn oog ineens op zo’n mooie biscornu.

Tot voor kort had ik daar nog nooit van gehoord, maar het bleek een speldenkussen te zijn. En geloof het of niet… ik had nog helemaal geen speldenkussen!! Dat was dus het ei van Columbus… ik ging een biscornu maken. Zo gezegd, zo gedaan en hier is het eindresultaat…

Like my mother who always wanted something to do, I have the same... a bit sitting in a chair doing nothing is not for me. Last week I just didn’t feel like working on my MQ-block, and I did not know what I would do. Fortunately, there is always the internet where there is always a good idea to be found. Here and there I took a look and then suddenly I spotted a beautiful biscornu.
Until recently I had never heard of a biscornu, but it turned out to be a pincushion. And believe it or not ... I had no pincushion! So that was the thing ... making a biscornu. No sooner said than done and here is the final result ...

sept 2011 biscornu  Geborduurd op witte stof met bruin/beige/blauw. Dat vind ik zo’n mooie kleurencombinatie! En in het midden een mooie knoop uit het zakje van mijn moeder. Het ruikt ook nog eens heel lekker, want bij het vullen heb ik er een handvol lavendel uit de tuin ingedaan.

Embroidered on white linnen with brown / beige / blue. I think that's a lovely color combination! And a nice button in the middle was one of my mother. It smells also very good, because while filling it I put a handful of lavender from the garden in it.

fijne dag! have a nice day!

29 opmerkingen:

Heleni zei

Oh wat heerlijk dat je zoveel spulletjes hebt van je moeder. Ik hoef je niet te zeggen, dat je daar zuinig op moet zijn.
Ik zou ook een mooie rand langs het borduurtje maken. De stofjes staan er perfect bij en dan kun je het altijd nog inlijsten.
Het speldenkussen vind ik super.
Sterkte deze tijd.

groet Heleni

martine zei

Wat mooi, dat je zulke tastbare herinneringen aan je moeder hebt. Gewoon even naar kijken of aanraken is dan al goed.

Fijne dag, Martine

Phebe and Jane zei

Wat heerlijk dat je zulke goede herinneringen aan je moeder hebt. En wat zijn de 2 werkjes die je laat zien geweldig. Ik kan me heel goed voorstellen dat je daar heel veel plezier aan beleeft. Wat betreft het borduurtje: volgens mij heb je zelf al een goed idee wat je ermee wilt doen: iets van jullie samen maken. En dat zou ik gewoon doen. Laat je het wel zien, wat je ervan gemaakt hebt?
Groeten,
Marian

quilting Jeannet zei

Wat een mooie herinneringen aan je moeder Jolanda, het borduurtje vind ik geweldig, ik geloof dat ik het zo zou laten inlijsten met een passepartout, maar alles kan natuurlijk in principe, waar jij je goed bij voelt. Je biscornue is ook een dotje!

Hartelijke greotjes, Jeannet

Francien zei

Oh wat een prachtbiscornu Jolanda...en ook ik zou het borduurtje in laten lijsten en het lavendelzakje is zo leuk...het brengt ook bij mij herinneringen terug aan mijn Ma...groetjes Francien.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Het is fijn om tastbare herinneringen te hebben. Ik zou van stof een soort passepartout maken en afwerken met een biesje met een lief kantje ertussen.
Ik ben heel benieuwd hoe je het gaat doen. Op mijn blog staat borduurblogs met hele mooie biscornu's.
Groetjes Anita

Berna zei

Mooi speldenkussen en schattig hartje. Het borduurwerk is echt schitterend! Een rand is mooi maar hou het rustig. Het zou zonde zijn als het borduurwerk erin weg valt. Misschien roomwit met dezelfde kleur blauw als van het borduurwerk? Succes en genite van de mooie dingen en herinneringen die je van je moeder hebt.

Evelyne zei

Wat een mooie herinneringen aan je moeder. Het gemis zal altijd wel blijven, maar fijn dat je iets tastbaars hebt van haar! Ik sluit me aan bij het idee van Berna een gebroken wit met de kleur blauw van het borduurtje houd het rustiger dan een donkere stof.
Je biscornu is prachtig,goed idee om hem met lavendel te vullen.
Lieve groet, Evelyne

Maggi Co zei

Smalll bag for lavander is SO BEAUTIFUL!!!! Seems a heart; a wondefrul blue heart.

I like it a lot!!!!!!

Big hug, Jolanda

Cisca zei

Wat mooi, zoveel tastbare herinneringen aan je moeder. Ook bij mij gaan mijn gedachten weer terug naar mijn eigen moeder, die 3 jaar geleden stierf, wij deden ook zoveel samen. Maar zij was oud toen ze stierf, jouw moeder vast veel jonger. Wat een mooie dingen heeft ze nog voor je gemaakt, schattig, dat gehaakte zakje en dat borduurtje is zo mooi, ik zou het ook rustig houden, zodat je aandacht niet van het borduurwerk afgeleid wordt. Het is wel mooi, wat van jou en wat van haar.
Je biscornu is prachtig, helemaal de kleuren van je eerste quitl, en mooi die knoop van je moeder in het midden, ook alweer zo'n herinnering. Sterkte!
Groetjes, Cisca

Shirley zei

Wat een lieve blog, kan me niet voorstellen hoe zwaar het is, maar het is wel heerlijk dat ze toch dichtbij is met al haar spulletjes bij je. Prachtig speldenkussentje gemaakt.

Terray zei

Wat een prachtige kostbare herinneringen heb jij van je moeder. Ze zal trots op je zijn. Met dat prachtige borduurwerk kom vast wel iets op je pad wat je ermee kan gaan doen. Ik denk dat je vanzelf wel voelt wat dat zal zijn.

Groetjes
Tertia

Cards by Jol zei

lieve Jolanda, Ik volg je nu al een tijdje en weet van de moeilijke tijd dat je moeder ziek was.
dit moet een moeilijke dag voor je zijn.
het gehaakte hartje is heel leuk en prachtig borduurwerk.
De rand die je eromheen wil maken: ik zal het gewoon doen als ik jou was en dan een mooi plekje in je kamer geven, inderdaad dan is het iets van jullie samen.
jouw borduurwerkje ziet er trouwens ook prachtig uit.

liefs Jolande

Debbie zei

Hey Jolanda,

Je moeder moeten missen zal ontzettend moeilijk zijn! Ik kan me daarom ook voorstellen dat je iets tastbaars van haar wilde hebben. Een lijst om dat prachtige borduurwerkje zal mooi staan, maar een mooie rand eromheen ook. Het zal in ieder geval een mooi aandenken zijn. Heel veel sterkte in je moeilijke dagen gewenst!

Groetjes, Debbie

Ann zei

Hi Jolanda, what a beautiful post and tribute to your mother. Take care dear, she is very proud of you. Ann xx

carina zei

Mooi dat je nog zoveel leuke spulletjes van haar hebt. Ik heb ook mijn moeders naaispulletjes en knoopjes en lapjes en als ik daar door heen rommel ruik ik haar. Word er eigenlijk een beetje emotioneel van zo op de vroege ochtend. Hup ga maar snel aan de gang groet carina

Guusje, zei

Heel veel sterkte deze dagen. En wat leuk om iets van je mam te mogen zien. Ik heb precies hetzelfde gedaan alles wat ze gemaakt heeft meegenomen de prachtigste pergamanokaarten de merklap hangt in de kamer enz. Het engeltje is idd een plaatje een lijstje eromheen is erg mooi maar ook een randje. Ik heb ook nog een prachtig borduurwerk van haar en ben van plan om er van stof iets omheen te maken zodat het een quilt wordt voor aan de muur. Hoe dat weet ik nog niet precies maar dat is voor dit borduurwerk ook erg mooi.

Guusje, zei

Ach vergeet ik helemaal te zeggen dat ik je biscornu ook erg mooi vind. Knap gedaan die staat trouwens ook al heel lang op mijn lijstje.

Hennie zei

Wat een leuke herinnering aan je moeder, je kussen is ook erg mooi geworden het is haast jammer om er spelden in te steken ! ! !
Fijn weekend Hennie.

Marijke zei

Hoi Jolanda, wat doet het verhaal van je moeder mij aan mijn eigen moeder denken! Mijn moeder is 6 jaar geleden overleden en ik heb ook heel veel handwerkspulletjes van haar. We werkten heel vaak samen. Het hartje is prachtig en het merklapje ook. Je biscornu is ook prachtig met blauw en bruin. Als je er eenmaal een gemaakt heb, wil je er nog een en nog een maken, ik spreek uit ervaring.
Lieve groetjes van Marijke

my day zei

Hoi Jolanda,
wat een lieve herinneringen aan je moeder, het borduurtje is ook zo schattig. De stofjes staan er erg mooi bij en het word zo toch iets van jullie samen. Je biscornu is ook erg goed gelukt zeg, heb zelf nog nooit zoiets geprobeert en het lijkt me eerlijk gezegd ook niet zo makkelijk om te maken.Lief ook met het knoopje erop. Nou lieverd, wens je veel sterkte deze dagen,
liefs Ingrid.

Rita M zei

Wat gaat de tijd snel,het is al een jaar geleden ondertussen.Wat fijn voor jou Jolanda dat je zoveel mooie spulletjes van je moeder hebt, spulletjes om te koesteren.

Veel liefs,
Rita :)

marion zei

wat een geweldig blogje, mooie herinneringen aan je moeder, prachtig blauw borduurwerk en wat knap je eerste biscornu.........

Inge zei

Hoi Jolanda,

Wat leuk dat je op mijn blog was. Ik ben heel erg verrast door jouw mooie weblog. Ik werd meteen geraakt door dit verhaal over je moeder en de mooie dingen die zij gemaakt heeft. Het hartje is zó lief en ook het borduurwerkje is prachtig. Doe maar, ga er maar een mooie rand omheen maken. De stofjes die erbij liggen zijn helemaal mooi. Ik weet zeker dat je hier veel voldoening van zult hebben, meer dan van een lijstje eromheen. Straks heb je een werkstuk waar allebei jullie handen mee bezig zijn geweest, bijzonder, waardevol en heel erg dierbaar, iets om te koesteren.
Vergeet ik bijna te zeggen dat je biscornu ook énig is.

Groetjes,
Inge

PS: mooie foto van jou en je moeder!

Carolina zei

It is the best tribute you could do to your mother teach their jobs ...

The biscornu you stay beautiful!

A big kiss.

Zulma zei

Hola JOLANDA , tenes un blog precioso.... tus trabajos son perfectos, desde hoy soy tu seguidora , mi nombre es Zulma, y soy de Argentina... cariños !!!

Jeanny zei

Mooie logje over je moeder...!
Heel herkenbare gevoelens.... Ik heb de handwerkspulletjes van mijn beide zussen in ontvangst mogen nemen en die zijn mij erg dierbaar!

angela zei

Hola Yolanda, siento mucho lo que te ha pasado y además te comprendo muy bien la mía también hace tiempo se ha ido pero te puedo asegurar que desde el cielo ella te dará muchas fuerzas para seguir. Guarda sus recuerdos ellos se quedan contigo además de todo lo vivido.Un abrazo sincero.

Marcha zei

Och Jolanda, het zal een moeilijke periode voor je zijn. Fijn dat je je moeder in zoveel (handwerken) terug kunt vinden, denk dat dat wel een hele troost zal zijn.
Sterkte hoor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...