zaterdag 10 november 2012

Heerlijke herfst

Vinden jullie de herfst ook zo’n heerlijk jaargetijde? Al die heerlijke geuren, die prachtig gekleurde bladeren en overal paddenstoelen die uit de grond schieten. Het kan ook zo wisselend zijn wat het weer betreft. De ene dag regen…

druppels-in-plas

… terwijl het de volgende dag ineens helemaal omgeslagen is en we kunnen genieten van bomen en struiken die wel in brand lijken te staan. Zó fel kunnen de kleuren soms zijn…

Copper_Beech_Fagus_sylvatica_f._purpurea_Autumn_Leaves_3008px

autumn-leaves-light

red-autumn-leaves-beautiful

(foto’s komen van internet)  

Ik ben ook gek op pompoenen en heb ze dan ook binnen én buiten staan… zó gezellig! Van dat oranje word ik helemaal blij.

IMG_0810

IMG_0813

Juist omdát ik zo gek op die pompoenen ben, kon ik het natuurlijk toch niet laten. Weten jullie nog dat ik hier een poosje terug die leuke Halloween quilt liet zien die Hanneke als BOM aanbood? De Sew Spooky? Ik was er al bang voor en ja hoor… ik ben voor de verleiding bezweken. Blok 1:

Op het dak een zwarte kat waar ik nog wel een paar gele oogjes op moet borduren.

IMG_0798

IMG_0799

Onder de quilt nog een griezelige verrassing:

IMG_0800

 IMG_0797

Inmiddels heb ik blok 2 ook binnen, maar ik heb me voorgenomen om me niet te laten opjutten en het gewoon rustig aan te doen. Het duurt tenslotte nog een heel jaar voor het pas weer Halloween is. ;-)

Behalve dat ik deze quilt zelf zo leuk vind, had ik nog een goede reden om voor de verleiding te bezwijken. Het plan is om voor elk van mijn 3 jongens een quilt te maken en zoon Rick wil er het liefste eentje waar ook iets op te zien is. Dus niet alleen maar een patroon van driehoekjes o.i.d., maar meer iets in de richting van de Mystery Quilt die ik gemaakt heb. Deze Sew Spooky viel dan ook helemaal in de smaak dus tja… wat moet je dan als moeder hé? hihi

Natuurlijk ben ik ook mijn Scandinavian Christmas niet vergeten, maar daarover later meer!

Fijn weekend,

handtekening

12 opmerkingen:

Made by Meet zei

Wat een prachtige foto's, die herfstkleuren zijn fotogeniek! Net als die geweldige pompoenen. Je Halloween quilt vind ik ook erg leuk worden. Het speldenkussen met naaldenboekje van je vorige logje is ook een plaatje!
Fijn weekend, groetjes Meta

Cisca zei

Wat heb je mooie foto's gemaakt, Jolanda, ik geniet ook zo van die kleuren van de bomen, alleen paddenstoelen zie je hier niet. Ook mooie sfeerplaatjes van de pompoen onder het glas, mooi oud horloge ook!
En ik kan me helemaal voorstellen, dat je voor die Sew Spooky quilt gevallen bent, wat is-ie leuk!!! Dat quiltje waar die spin onder zit, zo leuk! Leuk ook dat je zoon hem leuk vindt, het is toch al heel leuk, dat je zoons er graag één hebben, toch!
Groetjes, Cisca
PS: bedankt voor de tip.

Heleni zei

Helemaal geweldig, de 'griezel'quilt.
Heel erg leuk dat deze voor je zoon is. Zal genoeg op te zien zijn, denk ik.

Ja, de herfst is prachtig met al die kleuren, maar ik zie liever jonge frisgroene blaadjes hoor, haha. Heb je wel eens opgelet hoeveel kleuren groen er in de natuur in de lente te zien zijn? Maar goed, daar moeten we nog even op wachten.

fijn weekend

marion zei

hij ziet er erg gaaf uit die griezelquilt

Ageeth Dorsman zei

Ik vind de herfst ook heerlijk, met
al die mooie kleuren en zelfs met de
wisselende weersomstandigheden. En wat
is hij leuk zeg, de "sew spooky", die
je aan het maken bent (heel mooi gedaan overigens)! Beslist geen straf
om hier als moeder aan te moeten vol-
doen, lijkt me.
Groetjes van Ageeth

carina zei

Dit ziet er zeer gezellig uit. En niet zo van de halloween quilts maar die van jou is er eentje waarbij ik denk hmmmm errrug leuk! Succes verder en groet carina

Raquel Lugo zei

Me gusta mucho. Besitos

Debbie Spoelstra zei

Dus toch gezwicht? Je eerste blok ziet er ook wel erg leuk uit!! Ik kan me zo voorstellen dat dit idd bij jongens in de smaak valt... vooral die spin onder die quilt...mmmmmh toch eens over nadenken....wie weet ooit maak ik 'm ook?! :-)

Mama Pea zei

Nice photos, and I like your Halloween quilt. Do you all celebrate Halloween there? :-)

Judith zei

Wat een leuke quilt, je zou inderdaad overstag gaan........ De herfstkleuren zijn prachtig. Afgelopen week moest ik naar Zwolle en reed ik door een koker van geel. Het liefst had ik de auto even stop gezet om een foto te kunnen maken, maar dat is op de snelweg niet zo makkelijk. Geniet lekker van je projecten en je gezellig huis. Fijne zondag.

Guusje, zei

Wat een mooie quilt gaat dit worden, het eerste blok is prachtig.en wat geweldig dat je zonen er elk eentje krijgen. Je laat ook erg mooie foto's sien en de kleuren die er nu zijn in de natuur ik vind ze ook helemaal geweldig.

Carin zei

Ohhhh die halloween quilt valt helemaal in mijn straatje :-) Wat wordt die leuk !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...