dinsdag 6 augustus 2013

Een bak met opgepeuzelde appels?

Sommigen van jullie hebben al zitten gissen, want wát is nou het nieuwe project waar ik over sprak?!
Het project speciaal begonnen om iets te doen te hebben tijdens de (ongeveer 10 uur durende) reis naar onze vakantiebestemming. Nee... het is niet de Love Entwined hoewel ik dat ook heel verleidelijk vind.

Het is een quilt voor mijn oudste zoon Rodney. Omdat hij niet zo houdt van een applicatie quilt en een patchwork quilt het allermooist vindt, heb ik gekozen voorrrrr..... de APPLECORE!!! Met zo'n bakje klokhuisjes op schoot ging de tijd ineens een stuk sneller kan ik je vertellen.Enige tijd geleden had ik op een beurs al de applecore stempel van Quilt-it & Dotty gekocht dus een paar dagen voor we weg zouden gaan naar Frankrijk heb ik me een slag in de rondte staan stempelen. Omdat de stofjes die ik gebruik her en der in de quilt moeten terugkomen, moest ik wel alvast álle klokhuisjes stempelen en dat zijn er heel wat hoor. Bijna 1000!!!

Dit keer gebruik ik mijn favoriete kleurencombinatie blauw/bruin. Eerst wilde ik er ook echt blauwe stofjes in stoppen, maar dat vond ik bij nader inzien toch té blauw. Het verschil werd dan te groot naar mijn smaak. Daarom heb ik gekozen voor stofjes die allemaal een ecru/beige ondergrond hebben waar dan wel bij een aantal bijvoorbeeld blauwe streepjes of bloemetjes o.i.d. opstaan.


Foto boven alleen de bruintjes, foto beneden met de blauwtjes erbij


Om te bepalen hoeveel klokhuisjes ik nodig zou hebben, heb ik er eerst maar eens een paar aan elkaar gezet. De tegels van onze huiskamervloer zijn 50 x 50 cm dus daar kon ik het mooi aan aflezen.


Het bleek dat ik met 28 klokhuisjes in de breedte en 36 rijen in de lengte aardig in de richting zit van de maat die ik wil hebben. Als alles goed is, wordt het dan uiteindelijk een quilt van zo'n 1.50 x 1.85 m.

Er liggen nu dus heel wat stapeltjes te wachten om verwerkt te worden hihi..


Tijdens de heen- en terugreis heb ik 2 rijen afgemaakt en die zitten inmiddels aan elkaar. Van rij 3 moet ik nog maar 2 klokhuisjes aannaaien en wanneer ik die rij daarna aan de eerste 2 gezet heb, zal ik weer wat foto's nemen om te laten zien hoe het eruit komt te zien. Volgens mij wordt het best mooi!

Zelf had ik al het één en ander aan stofjes en ik heb er natuurlijk ook wat bij moeten kopen. Maar om nóg meer soorten stofjes erin te kunnen verwerken, bood vriendin Hanneke me aan om eens even lekker in haar blauwe en bruine stofdozen te duiken. Zij quilt natuurlijk al veel langer dan ik en heeft in de jaren aardig wat scraps verzameld. Superlief toch?? Nou daar heb ik ook hele mooie en bijpassende stukjes uitgevist hoor.
Nu maar hopen dat Rodney het ook mooi gaat vinden... of misschien hoop ik stiekum wel van niet, want dan kan ik hem lekker zelf houden straks. ;-))

Laatst las ik op het blog van Carin dat zij zo'n handige gadget had toegevoegd in haar sidebar. De gadget waar je je email-adres kan invullen zodat je een mailtje krijgt wanneer zij een nieuw bericht geplaatst heeft. Dat heb ik gelijk gedaan zodat ik nu niets meer zal missen van haar berichtjes en zelf heb ik de gadget ook in mijn sidebar gezet. Voor diegenen die dit ook zouden willen doen... kijk, dit is 'm:


'Volgen via e-mail' is het. Bij mij staat er natuurlijk 'Al toegevoegd' omdat ik 'm in mijn sidebar heb staan, maar dat begrepen jullie vast al wel.

Tot binnenkort en een fijne avond!!


16 opmerkingen:

Marguerite zei

Oh wat mooi.
Vind je stofjes ook helemaal te gek!
Groetjes Marguerite

yvonne zei

Oefffff dat gaat best veel werk worden maar super leuke kleuren. gr yvonne

Berna zei

Een leuk patroon voor een jongen en een mooi werkje voor langere reizen of vakantie. Wordt bast heel erg mooi en ben benieuwd als je een eindje op weg bent hoe het ernuit ziet.

Carin zei

Uiteraard heb ik ook meteen mijn email adres ingevuld !!
Maar wat wordt die applecore MOOI ! Dat bruin komt zo mooi uit met dat blauw. Kan niet wachten tot we weer een foto krijgen te zien en Rodney gaat hem geweldig vinden, dat weet ik nu al.

ria vogelzang zei

Wat een stoere appelkklokhuisjes!
Leuk werkje, he?!
Veel plezier!

Wilma zei

Heel mooi, subtiel kleurverschil. Deze quilt gaat prachtig worden! En zoals iedereen hier boven kan ik bijna niet wachten tot de volgende foto. Je hebt het minst leuke werkje al gedaan, heerlijk lijkt me dat. Veel plezier bij het maken van deze quilt.
Groetjes Wilma

Raquel Lugo zei

Bueno, te espera mucho trabajo pero muy divertido. El resultado será precioso. Besitos

Merian zei

Mooi kleuren combinatie.
Wil ik ook nog eens een keer doen blauw/bruin. Wij zijn ook een keer in de auverge geweest een schitterend gebied!
groetjes Merian

Dear Jo zei

Oh oh, er ligt hier ook nog een lapje applecores (bruin/blauw/beige) en al een hele stapel gestempeld. Ik denk dat ik die even verdrongen had.
Het ziet er super mooi uit zo met die zachte kleurtjes. Werk je op de Engelse Paper Piece manier met mallen of doe je het gewoon zo uit de hand?

Floor zei

Dat zijn heel wat klokhuisjes!
Wordt vast heel mooi in die zachte kleuren.
Maar best wel moeilijk met die ronde vormen, ik vind dat altijd zo lastig aan elkaar naaien, en dan nog wel zo'n grote quilt.
Jij durft hoor.
Ik had me ook aangemeld per E-mail bij iemand, maar ik kreeg geen mailtje dat er een nieuw bericht was, nee, ik kreeg het hele blog te zien in mijn E-mail.
Dat vind ik toch wat minder.
Nu heb ik haar blogadres maar in mijn Blogger Dashboard gezet, gaat ook.
Groetjes,
Floor

Phebe and Jane zei

Ja, blauw/bruin is prachtig! Dat vind ik ook. Een applecore quilt vind ik ook mooi, maar ik zie op tegen alle ronde vormen. Daar heb ik eigenlijk een beetje een hekel aan.
Groetjes,
Marian

quilting Jeannet zei

Oh, ik lees het nu pas, dat heb je als je niet via email volgt.......maar wat een leuk project is me dat, is het niet moeilijk met die ronde vormen? Ik heb het stempel hier ook liggen voor ooit....geleend van een aardige quiltvriendin die hem al af heeft.

Julierose zei

Hello--I just found your blog--I just really love your Apple Cores--lovely work..Julierose

Natitxu zei

Tiene una pinta fabulosa. Animo!!!!

Erna zei

Dat is wel een werkje lieve Jolanda, maar ik denk dat hij geweldig gaat worden.Ben benieuwd naar het resultaat.
Liefs
Erna x

Marcha zei

AAAhhh je hebt nog heel wat te gaan! Sterkte!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...