zaterdag 3 augustus 2013

La belle France

We zijn weer thuis!! Na een heerlijke vakantie met z'n viertjes (Rodney was niet mee, want hij was met een aantal vrienden naar Griekenland) rolden we hier gelijk het mooie weer in. We zijn naar de Auvergne in Frankrijk geweest... sjonge jonge, wat is het daar mooi zeg!


Omdat ik zóveel foto's gemaakt heb, leek het me een goed idee om een paar fotocollages te maken zodat jullie zoveel mogelijk kunnen zien.

Als eerste de huizen met de mooie (meestal blauwe) luiken waar ik geen genoeg van kan krijgen:


Prachtig hé? Je zou er zo een huisje willen kopen. En wat dat betreft... keuze genoeg, want de leegstand is groot. Veel huizen waren dan ook behoorlijk vervallen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze?:


Zonde!! Een mooie prijs in de loterij zou niet gek zijn, want wat zou je hier weer het prachtige huis van kunnen maken dat het eens geweest moet zijn.

De omgeving was schitterend. Natuurlijk de vulkaan "Puy de Dôme" met een hoogte van 1464 meter die we bedwongen hebben. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat we dat niet per voet gedaan hebben, maar met het treintje dat elke 20 minuten naar boven reed. Boven gekomen had je een prachtig weids uitzicht dat eigenlijk niet goed overkomt op de foto's:


Ook wilden we graag de waterval van Saint Priest des Champs bekijken. Een half uur heen en een half uur terug lopen werd ons verteld, want met de auto kon je er niet komen. Vol goede moed gingen we op pad en de heenweg ging prima want het pad daalde behoorlijk. Op sommige stukjes vond ik het zelfs een beetje eng omdat het links van mij erg stijl naar beneden afliep. Beneden aangekomen hebben we de waterval bewonderd en na een poosje weer terug richting auto. Maar dat viel nog lang niet mee zeg!! Wát een klim! Het wordt hoog tijd dat ik eens iets aan mijn conditie ga doen, pffffft.


Toch viel het met m'n conditie op andere momenten wel weer mee, want het kano-varen ging best redelijk. Jammer genoeg hebben we daar geen foto's van, want het fototoestel had ik voor de zekerheid maar thuisgelaten. En achteraf gezien was dat maar goed ook, want bij het eerste wilde stukje van de rivier kukelde ik al de kano uit... hoepla met m'n beentjes in de lucht. Een paar lelijke schrammen op m'n been door de rotsen, maar ja... we móesten door natuurlijk. Het was een route van 11 km met heel veel 'wilde' stukjes die af en toe best lastig te nemen waren ook omdat de waterstand vrij laag was en we dus vast kwamen te zitten op de stenen. Wát een avontuur hihihi!

Gelukkig hadden we een héérlijk huis waar ik me nog zou vermaken wanneer ik er een jaar in opgesloten zou zitten. Er was namelijk een hele wand vól met boeken!!! De meeste in het engels, maar daar ben je eigenlijk best snel aan gewend.


Ook Sarah onze labrador heeft het enorm naar haar zin gehad. De hele dag lekker rondbanjeren in de grote, afgesloten tuin waar zo af en toe een buurhondje onder het hek door kwam kruipen.

Al met al vind ik de Auvergne zéker een gebied waar ik nog eens naar terug wil gaan en een aanrader voor mensen die van rust, ruimte en mooie natuur houden.

Volgende keer zal ik jullie laten zien waarmee ik me tijdens de lange autorit vermaakt heb... tóch een nieuw project, maar daarvoor had ik dan ook een goede reden. Ik had namelijk niet echt een geschikt handwerkje voor in de auto. ;-))
Maar eerst eens bijlezen op alle blogs om te zien waar jullie allemaal mee bezig geweest zijn!


17 opmerkingen:

yvonne zei

Wauww dat ziet er goed uit daar.
Nu lekker na genieten . gr yvonne

wilma oud zei

Wat laat je ons lekker meegenieten van een super leuke vakantie. Groetjes Wilma

quilting Jeannet zei

Wat ziet dat er uit als een heerlijke vakantie Jolanda! en dat huis en die stoelen.....dat zou in ieder vakantiehuis moeten zitten, heerlijk!

Berna zei

Welkom terug! Ik had je al gemist. Jullie hebben een heerlijke vakantie gehad zo te lezen. Prachtige plaatjes en dat vervallen huis......... Tja als je dat zou kunnen kopen en daar wonen is er vast nog wat ruimte over voor een quiltwinkel of een midweek voor quilters.
Je valt hier met de neus in de boter. Heerlijk weer om buiten te zitten. Fijn weekend verder.

feltfree på Åsly zei

De foto's laten erg veel moois zien. Dat was zeker genieten. Fijn dat e dan weer uitgerust terugkomt

Erna zei

Oh meis, wat ziet dat er allemaal lekker en ontspannen uit. Wat een heerlijk boeken huis, kan me voorstellen dat je terug wilt...
Ben benieuwd naar de volgende foto's.
Liefs en een heel fijn weekend
Er xx

Carin zei

Wat een mooie achtergrond heb je nu op je blog !!

Zo te zien een super gezellig huis en wat had ik graag even gekeken tussen al die boeken hihihi ... wat een prachtige omgeving is het daar.

Jane in Wales zei

Wat lijkt het prachtig daar! Zo'n boekenwand lijkt mij ook wel wat, even tussen het handwerken door.
Fijn dat je zo'n leuke vakantie hebt gehad!

Sis Voorn zei

Vanavond is je foto's aan manlief laten zien... iets voor volgend jaar lijkt mij ;-)
Bedankt dat we mochten meekijken !

Heleni zei

Oh wat heb je het naar je zin gehad Jolanda. Dat is inderdaad een heel mooi gebied in Frankrijk. En de kamer met die prachtige lounchbank, helemaal super.
Dat wordt de komende week afkicken hoor!

Gr. Heleni

Ageeth Dorsman zei

Prachtig zeg, de Auvergne. Ik ben er
nog nooit geweest, maar wat ziet dat er verleidelijk uit. En zo'n kasteel
helemaal opknappen, wat een avontuur
zou dat zijn (even wachten op die
prijs dus maar). Maar het huisje, waarin jullie zaten, is ook heerlijk,
zo te zien! En wat leuk, dat bij jullie de hond ook meegaat met vakantie; zelf kan ik me ook geen
vakantie voorstellen zonder de hond
mee. Ben benieuwd naar je reis-werkje!
Groetjes van Ageeth

Dear Jo zei

Leest als een heerlijke vakantie. Fijn als het zo goed bevalt. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe project. Je bent toch niet stiekem aan de LE begonnen??????
Groetjes, Jolanda

Ineke Hulzebos zei

Zo, wat een geweldige vakantie in een prachtige omgeving!!!En wat een prachtige boekenwand!
Fijne avond

Cisca zei

Wat een heerlijke vakantie en wat een huis, zeg! Dat is zeker geen straf om een tijdje in opgesloten te zitten. En wat is de Auvergne mooi! Ik denk dat we maar eens naar een huisje moeten gaan kijken daar... nee hoor, we laten onze kinderen en kleinkinderen niet achter. En wat te denken van quiltvriendinnen.
Ik ben wel benieuwd aan welk werkje je bezig bent geweest, maar dat laat je vast de volgende keer zien.

Groetjes, Cisca

conny's quilts zei

Heerlijk hé, ik was afgelopen donderdag nog op de puy de Dôme en nu gewoon weer thuis...., dat uitzicht is onvergetelijk! Wat een heerlijk vakantiehuis hadden jullie daar!

Rennie zei

Tja als ik dat prijsje win, neem ik contact met je op. Beginnen we wat in dat huisje. Wij zijn altijd iets ten zuiden van de Auvergne op vakantie. Heerlijk land. Dit jaar was het Amerika, maar ik zal blij zijn als ik er volgend jaar weer naar toe ga.

Joke zei

Wat ziet dat er geweldig uit Jolanda!!!
Inderdaad een prijsje in de loterij en dan zo'n huisje met blauw luikje zou toch te gek zijn!
Dat grote huis zou verbouwd moeten worden als één groot vakantie quilthuis met een prachtige tuin er omheen.....;-)dromen mag!!
Tot snel xx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...