maandag 26 januari 2015

Met een lach en een traan

Het is zover...
Ons eerste kind gaat uitvliegen. En ik vind het best moeilijk! Natuurlijk mag ik nog helemaal niet mopperen... hij is tenslotte al 25 dus hebben we heel lang van hem mogen genieten. Daarnaast blijft hij ook nog eens in ons dorp wonen dus kan ik hem nog vaak genoeg zien.

Maar toch... het zal best wennen zijn.

Wel weer fijn dat hij een hele lieve vriendin heeft gevonden die zich bij ons gelukkig ook helemaal thuis voelt. En het is voor mij natuurlijk ook best wel heel leuk om eens een meisje over de vloer te hebben na al die jaren met alleen maar mannen om me heen. ;-)


Eind februari krijgen ze de sleutel van hun eerste appartementje en wanneer ik ze zo samen bezig zie met plannen maken en spulletjes uitzoeken voor hun huisje, komt de herinnering aan de tijd dat ik zover was weer helemaal terug. 

Ze hebben helemaal dezelfde smaak als ik en ik denk dat wanneer ik straks bij ze op bezoek ga ik het gevoel zal hebben dat ik bij mezelf binnen stap. Dezelfde bank, dezelfde stoel, dezelfde soort kastjes en ook heel veel wit. Hoe leuk is dat? Het snuffelen tussen woonspulletjes was altijd al een soort hobby van me, maar nu is het nog eens extra leuk omdat ik gelijk kijk of er iets bij staat dat zo leuk zou staan bij Rodney en Lysanne.

Binnenkort maar snel beginnen aan een quilt voor Rodney, want dat was het plan... voor elke zoon een quilt. Die van Rick is allang klaar! Dat is deze weten jullie nog?Voor zoon Ryan ben ik bezig met de Lincoln's Watch die er ongeveer zo uit zal komen te zien:


Alleen voor Rodney ben ik nog niet eens begonnen. Hij weet inmiddels wel welke kleuren hij graag heeft... wit en blauw. En liever geen quilt met van die plaatjes zoals die van Rick. 
Binnenkort de boeken er maar eens op naslaan. Misschien een Jacob's Ladder? Dat lijkt me wel mooi.

Eerst nog maar eens verder met de Winterwonderland. Blok 2 is inmiddels ook klaar:


Fijne dag!!


21 opmerkingen:

Marja zei

Leuk maar ook lastig.
Opvoeden is loslaten he.

Groet,

Quilting Moesje zei

Spannend hoor !
Ze zien er samen uit als een plaatje :o) Veel geluk gewenst !

Groetjes,
Simone

Patricia zei

Ik vind beide quilts erg leuk. de tweede stond ooit in de Quiltmania en heb ik al een tijd in gedachten voor ooit. Leuk dat jij hem ook gaat maken. ik ben benieuwd in welke kleuren.
En ja, een nieuwe fase breekt aan voor je gezin, soms even wennen maar het is ook wel weer erg leuk dat hij dichtbij blijft wonen.

Rennie zei

Hoi Jolanda,
Wat een heerlijk blog. Ik reageer niet altijd omdat het in huize De Jonge TotaalBouw nu echt veel drukker is geworden. Ik lees wel altijd je blog hoor. In dit geval, tijdens de ma.morgen.koffiepauze, nu je zoon er uit gaat vliegen, dan toch. Wat een heerlijk joch en mooi meidje. Geniet maar van ze!

Ageeth Dorsman zei

Ja, Jolanda, ik weet er alles van, van uitvliegende kinderen. Het is ook wel weer heel mooi om mee te maken, als ze samen gelukkig zijn en een eigen huisje gaan inrichten. Maar in je eigen huis wordt het toch flink stiller. Inmiddels is er hier eentje de deur uit, maar daar hebben we 2 prachtige kleinkindjes voor terug gekregen, en mijn jongste dochter krijgt begin deze zomer de sleutel van haar nieuwe huisje, dus dat is nog maar 1 kind thuis... Maar gelukkig hebben we een geweldige hobby, waarmee we ons niet vervelen. Prachtige quilts, allemaal!
Groetjes van Ageeth

quilting Jeannet zei

Ach jee Jolanda, ja, dat stel ik ook erg graag uit, maar wat je zegt, een lieve leuke schoondochter en ook nog dezelfde smaak, ik teken er voor. Dat wordt ook vast weer heel gezellig.

Evelyne zei

Ja Jolanda, dan wordt het een beetje stil om je heen, maar het is een lief stel zo te zien en ze gaan gelukkig niet ver weg wonen.
Je hebt een goede band met ze dus zullen ze vast wel vaak langs komen.
Sterkte met het wennen, maar met een leuke hobby onderhanden gaat je dat vast lukken!
Lieve groetjes,
Evelyne

Judith zei

Oei dat "Loslaten" wat er dan bij hoort, vreselijk! Ik voel met je mee, bij mij gaat het mij ook allemaal te snel. Het woord Lloret de Mar is hier gevallen.... pfft balen! Succes de komende tijd en wat heerlijk dat ze zo in de buurt bij je blijven.

Joke Ulinski zei

Leuk hoe je het hebt samengevat mop blijft lastig maar echt het gaat ook weer wennen!! Ik heb een klein beetje recht van spreken als moeder van 3 die zijn uitgevlogen.
Het is ook zo spannend hoe ze het gaan doen vind je ook niet? Zeker weten dat jullie ook een hele gezellige periode in gaan met die twee lieverds!!

Jij hebt deel twee klaar!!!! Ik was druk met mijn deken afhaken maar ga nu weer even aan de sneeuwmannen verder....;-)

Tot vanavond xxxxx

Alie zei

Wat spannend Jolanda. Een hele mijlpaal hoor. Maar het went snel hoor. En het is heel fijn dat ze zo vlakbji wonen. Ga je maar lekker verheugen op een quilt voor het stel
groetjes van Alie

Berna zei

Wat een spannende maar ook leuke tijd voor jullie. Geniet er maar van.
Fijne dag!

carina zei

Ik dacht dat ik last zou hebbenv an een leeg nest syndroom. De eerste met 18 naar groningen en nr 2 vroege leerlong met 17 naar utrecht.... Pfff en achter elkaar aan, Maar het went heel snel en hoe leuk om te zien hoe ze eigen leven gaan leiden. Met af en toe een traditie van thuis die je ziet terug komen.

Petra zei

..'t blijf "moeilijk" dat loslaten.. want/maar 't blijven je kinderen ! :-)

Guusje, zei

Kan me voorstellen dat het niet makkelijk is het zal ook zeker even wennen zijn. Maar het is ook goed om uit te vliegen en op eigen benen te staan.mooie quilts heb je al gemaakt voor je zonen . Het tweede kblok ziet er geweldig mooi uit.

Cisca Heiden van der zei

Ja, dat zal best even moeilijk zijn! maar toch ook fijn, dat hij een lieve vriendin heeft, waar ook jij mee kunt opschieten. En inderdaad, een meisje erbij in zo'n mannengezin is ook fijn. Ik kan er over meepraten met ook een man en drie zoons!
Leuk, dat je ook een quilt voor Rodney gaat maken, ik ben benieuwd!
Wat een leuke Winterwonderland blokken maak je, prachtig, dit blauw!
Groetjes, Cisca

Marguerite zei

Ohhh een zoon die uitvliegt. Spannend! Maar zo fijn dat hij in de buurt blijft. Mooie foto's van hen. Ben benieuwd naar de quilt die je gaat maken voor hen.

Carin zei

Dat is zeker even spannend, hier vloog de dochter als eerste uit toen ze 19 jaar was. Wel fijn dat ze dicht in de buurt blijven wonen. Dat had ik met dochter niet, die woonde ruim anderhalf uur rijden verder weg ;-) Het zal best even wennen zijn in het begin, maar ook wel leuk hor als ze op zichzelf gaan wonen.
Het valt me nu pas op dat je zoons namen allemaal met een R beginnen LOL
Je 2e blokje is weer erg leuk !

Merian zei

Ja , kleine jongens worden groot.
Maar als ik zo lees heb je ook een goede band met ze. Hier is de oudste nu iets meer als een half jaar de deur uit, en hij vertelde van de week, dat hij het altijd leuk vind om thuis te komen. En dan denk ik zo, tof dan hebben we het toch goed gedaan.
Veel plezier met de voorbereidingen van de verhuizing is ook wel weer leuk.

groetjes Merian

Muggensteekjes zei

Dat zal zeker even wennen zijn straks Jolanda, hier zijn ze gelukkig nog niet zo ver want ik denk dat ik het ook niet makkelijk zal vinden dan. Maar ja, kleine kindjes worden groot en hoe leuk is het om straks bij je zoon en zijn vriendin op de koffie te gaan. Je gaat supersnel met je stitcheries zie ik, zo mooi ook in het blauw. En ik ben er uit hoor, de letterbak borduurtjes maak ik in het blauw (of zal ik toch....neeee).
Liefs en een fijne dag, Ingridx.

Phyllis zei

Dat is inderdaad best wel lastig, gelukkig ben je blij met zijn keuze en kunnen jullie het allemaal goed met elkaar vinden, dat is toch eigenlijk het belangrijkste. Want uitvliegen dat hoort erbij en dan is het heerlijk als je het gezellig met elkaar hebt.

Irena zei

ik heb ze ook nog thuis,ben ook blij,ik wens je het alle beste,het is moeilijk maar (zo als mijn vriendinnen zeggen)went heel gauw ,veel liefs irena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...