vrijdag 23 januari 2015

Winterwonderland

Toen ik vanmorgen opstond, zag ik voor het eerst dit jaar een echt winters plaatje buiten. Natuurlijk hebben we al eerder een beetje vorst gehad en moesten we de autoruiten krabben, maar vanochtend lag er echt overal een wit laagje over.
Zó prachtig alle blaadjes bedekt met een laagje rijp.


Voor de vogels in de tuin hebben we het één en ander liggen en hangen zoals wat vetbolletjes in de boom naast een houdertje met zaadjes waar ze lekker van smullen.


Voordat we deze lekkernijen hadden opgehangen, hadden ze zich al tegoed gedaan aan de pompoenen die er nog stonden van afgelopen herfst.


Bij deze winterse beelden passen de foto's van mijn nieuwste werkje perfect. Ik ben namelijk begonnen met een quilt waar ik al héél lang helemaal weg van ben. Natuurlijk heb ik alle anderen nog niet klaar, maar ik had een klein werkje nodig om mee te nemen naar de wekelijkse quiltclub.
Om nu steeds de PoP mee te slepen die ik aan het doorquilten ben is ook weer zo wat.
Ook de Lincoln's Watch die ik voor zoon Ryan aan het maken ben is niet handig om mee te nemen, want die blokken ben ik nu op de machine aan het maken.

Nee ik had echt iets nodig wat makkelijk mee kan in de tas en daarom heb ik hiervoor gekozen...

De Winterwonderland quilt!!

Heerlijk die stitcherie blokken. De eerste is al helemaal klaar. 


Let maar even niet op de blauwe vlekken. Dat komt omdat ik de tekening had overgenomen met de blauwe stift en ik had voorzichting met een beetje water de boel een stukje weggehaald (dacht ik). Helaas... toen het opgedroogd was, bleek het alleen maar helemaal uitgelopen te zijn. Nou ja, straks wanneer de quilt helemaal klaar is en gewassen wordt, komt het allemaal goed.

Leuk hé die sneeuwmannen? Ben ik gek op! Niet op de winter want dat is mij te koud, maar ja... het hoort er nou eenmaal bij.


Fijne dag!17 opmerkingen:

Quilting Moesje zei

Mooi en heel toepasselijk bij je leuke stichery

Joke Ulinski zei

OOOOO Jolanda wat ziet het er weer prachtig uit en wat is die sneeuwman toch beeldig he?!!
Heerlijk werkje is het.. zeker met die kou :-(
Jammer van die wol mop ik blijf gewoon verder zoeken hoor
Fijn weekend! XXX

Erna zei

Heerlijk hoor, zo knisperend fris, ik vind je stitchery helemaal geweldig... ben benieuwd hoe hij wordt...
Liefs
Erna

Ageeth Dorsman zei

Het is echt een leukerd (en inderdaad, heel toepasselijk nu), de Winterwonderlandquilt met de gezellige stitcheries, die ik vooral in her blauw erg mooi vind. Komt heus wel goed met die blauwe stift, zolang je er geen strijkijzer op zet en hem goed koud wast of spoelt. Prachtige winterse sfeerfoto's van je tuin!
Groetjes van Ageeth

Muggensteekjes zei

Hoi Jolanda,
nou wat was het winters vandaag, ik vond het echt superkoud hoor. En de vogeltjes krijgen hier ook lekkere nootjes en stukjes brood en appel. Vind je stitchery super (heb hem ook hihi) en de winterwonderland quilt maakte ik in het rood. Hij is helaas nog niet af, de blokken die er omheen moeten liggen nog te wachten zucht.... maar op een dag komt het goed en geniet ik ook van mijn winterse quilt. Fijn weekend,
liefs Ingridx.

Muggensteekjes zei

Hoi Jolanda,
ja ik maakte de winterwonderland quilt in het rood (de sticheries). Als je in mijn blogarchief kijkt kun je hem vinden bij augustus 2012 en het konijntje bij december 2012.
En misschien moet ik er maar gewoon aan beginnen de quilt af te maken, hij ligt al zo lang te wachten....
Liefs, Ingridx.

Alie zei

Wat leuk weer een blog van jou En wat een mooie plaatjes. Zo komt die pompoen toch nog van pas. Daar is ie ook voor gemaakt. WWL is een erg mooie quilt en ik moet zeggen dat ik hem in het blauw misschien nog wel mooier vind dan in het rood. Erg leuk hoor. Succes met het verder maken
groetjes van Alie

Marguerite zei

Heb vanmorgen ook foto's gemaakt. Was ook niet koud. Jammer dat het vanavond slecht gaat worden en morgen weer voorbij is. Wat gezellig die sneeuwpoppen.

Carin zei

Wat leuk die stitcherie !!

Toen ik vanmorgen op stond sneuwde het hier volop, ... zo leuk ! Het sneeuwt nog steeds en er ligt al een behoorlijk pakje sneeuw ;-)

Quiltstudio Babette zei

Mooie blog heb je!!

Lieve groetjes Babette.

Sonja- Sezoentje zei

Via via kom ik hier op je gezellige blog en ben meteen volger geworden.
Fijn weekend, Sonja

Guusje, zei

Wat een prachtige winterfoto's en je nieuwe quilt wordt geweldig mooi. Leuk he sneeuwmannen ik ben er ook erg gek op.

Sis Voorn zei

Winterwonderland is zo leuk om te maken !
Hij ligt bij mij op de stapel : moet nog gequilt worden....
Ben benieued wat je er verder van laat zien... leuk !

Sonja- Sezoentje zei

Leuk dat je mij ook gaat volgen :)
De foto's zijn bij mij thuis, ik heb een soort van 'huiskamerwinkeltje' waar iedereen altijd in en uit loopt ,ben bijna altijd bezig met de spulletjes een nieuw plekje te geven :)
Fijne nieuwe week x

Sonja- Sezoentje zei

Hoi,voor de fotobewerking gebruik ik het gratis programma 'photoscape'
Een vrij gemakkelijk en leuk programma, je kan het gewoon downloaden. Succes ;)

carina zei

Leuk die sticherietje... En keurig zeg. Mooie plaatjes van de winter. Ikb en ook meer een voorjaar zomer mens :) maar kan ook wel genieten als straks de bollen weer boven komen en de bomen struiken weer gaan uitlopen tot die tijd dompelen we ons maar in de kaarsjes en andere gezelligheden . Nice day

Phyllis zei

Wat een prachtige foto's van je tuin, je kan het weer en de kou gewoon zien. En een toepasselijk handwerk erbij.... ik hoor dat er weer winterse buien aankomen....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...