vrijdag 3 juni 2011

Plannen

Het ene projekt is nog niet eens klaar en ik heb alweer plannen voor een volgend. Maar ja, het is ook allemaal zo leuk hé? En ik heb natuurlijk nog een excuus… het nieuwe quiltje dat ik wil gaan maken is speciaal voor de kerst dus daar moet ik nu wel aan beginnen wil ik het op tijd afkrijgen. Jullie kennen het vast allemaal wel… het is ‘Scandinavian Christmas’ van Lynette Anderson.


One project is not even ready and I'm already planning for another. But yes, it's also so much fun huh? And of course I have an excuse ... the new quilt that I want to make is for Christmas so I must start now to finish it in time. You probably all know it... it is "Scandinavian Christmas" by Lynette Anderson.

scandinavian christmas quilt


Deze quilt ben ik al op veel blogs en in veel winkels tegengekomen en iedere keer ben ik er weer helemaal weg van en daarom heb ik de knoop maar doorgehakt… ik ga me er maar eens aan wagen. Het patroon heb ik er al van en van de week heb ik vast wat stofjes gekocht. De achtergrondstof en nog wat lapjes heb ik gekocht bij De Quilthoeve, de nieuwe winkel van Wendy en Ingrid. Het was een eind rijden, maar dan heb je ook wat!


Ook heb ik een hele stapel stofjes gekocht bij fabricshack in Amerika. Wát een enorme keuze heb je daar zeg!! Wees wel gewaarschuwd… wanneer je eenmaal begint met kijken, wordt kijken al snel kopen! ;-)


Binnen een week viel het pakket uit Amerika al op de mat. Kijk, dit zat er allemaal in:


This quilt I have seen on many blogs and in many shops and every time I love it sooo much so finally I decided I’m going to make it. The pattern I already have and this week I bought some fabrics. The background fabric and some other fabrics I bought at De Quilthoeve, the new store of Wendy and Ingrid. It was a long drive, but then you have something!
I also bought a whole pile of fabrics from
fabricshack in America. What a great choice! Be warned ... once you start looking, looking will become buying soon! ;-)
Within one week the package was already on the mat from America. Look, this was all in it
:


IMG_0292


Zoals je ziet ben ik echt gegaan voor de Scandinavian Christmas kleurtjes. Maar ook kon ik niet laten om dit leuke paneel te kopen:


As you can see I really went for the Scandinavian Christmas colors. But I could not resist buying this cute panel:

IMG_0295
Eigenlijk dacht ik dat het niet zo groot zou zijn (ik had helemaal niet naar de afmetingen gekeken) en dat ik er dus een leuk wandquiltje van kon maken om met de kerst op te hangen. Eenmaal in mijn handen bleek het toch behoorlijk groot dus nu twijfel ik… de blokken losknippen en er samen met andere stofjes 1 grotere kerstquilt van maken óf de blokken losknippen en er 4 kleinere quiltjes van maken waarvan ik er bijvoorbeeld ook eentje aan mijn schoonmoeder ga geven. Nou ja, gelukkig heb ik nog zat te doen dus hoef ik niet direct te beslissen hahaha.


Actually I thought that it would be not so big (I had not looked at the dimensions) and that I could make a nice little quilt from it to hang on my wall with Christmas. Once in my hands it turned out to be pretty big so now I’m not sure what to do... use the 4 blocks together with other fabric to make a large Christmas quilt, or make 4 seperate wallhangings so I can give, for example, my mother in law one as a Christmas present. Well fortunately I have plenty to do so I do not have to decide right away hahaha.

Inmiddels heb ik blok 3 van de MQ af gelukkig. Ja ik zeg gelukkig, want ik vond het geen lekker blok om te maken. Kijk, dit is het:


Meanwhile, I finished block 3 of the MQ. I’m happy it’s done because I did not like this block very much. Look, this is it:

IMG_0286


Maar het is wel leuk geworden, vind je niet? Ook blok 4 schiet al aardig op dus die zien jullie binnenkort hier verschijnen.


But it's become fun, huh? Block 4 also coming along well so you will see it appear here soon.

Hebben jullie nog iets leuks gedaan op Hemelvaartsdag? Ton en ik moesten ‘s morgens in Woerden zijn en vlak daarbij ligt Oudewater dus zijn we daar een kop koffie gaan drinken… heerlijk in het zonnetje op een terrasje! Voor wie nog nooit in Oudewater is geweest… zéker een keertje doen! Wát een mooie oude plaats!!


Je kunt er gaan ook gaan kijken naar de Heksenwaag waar in vroeger tijden vrouwen die ervan verdacht werden een heks te zijn op werden gewogen. Aangezien heksen wel heel licht moeten zijn om op hun bezems in de lucht te blijven, werd gezegd dat je ze dus aan hun gewicht kon herkennen.


Ook staat er een borstbeeld van Swiebertje, want het schijnt dat veel van die serie in Oudewater is opgenomen.


Do you have something nice done on Ascension? Ton and I had to be in Woerden, and that lies close by Oudewater so we drove there and had a cup of coffee ... in the sun on a terrace! For those who have never been to Oudewater... definitely go! What a beautiful old place!
You can also go to watch the ‘Heksenwaag’ where in earlier days women suspected of being a witch were weighed on. Since witches should be very light to stay in the air on their brooms, it was said you that you could recognize them at their weight.
There is also a bust of ‘Swiebertje’ (this is the name of a character who played in a childrens serie in earlier days), because it seems that many of the episodes of that serie where filmed in Oudewater.


Thuisgekomen zijn we lekker in de tuin gaan zitten, want het was natuurlijk héérlijk weer. Van mij mag het zo blijven voorlopig hoor! En de tuin staat er ook prachtig bij… zo mooi groen! Kijk dit hekje hebben we een paar weken geleden gekocht. Het heeft geen funktie behalve mooi zijn.


At home we sit comfortably in the garden because it was of course great weather. And the garden looks beautiful… all that green! Watch this gate we have bought a few weeks ago. It has no function other than to be beautiful.

IMG_0296


Een heel fijn zonnig weekend allemaal!


Have a nice sunny weekend!

15 opmerkingen:

Debbie zei

Hoi Jolanda,

Nou......da's ook toevallig!!! Ik heb net ook alles aangeschaft voor Scandinavian Christmas en zal er ook snel aan beginnen!! Ik ben benieuwd hoe het jou en mij vergaat met de vorderingen :-) Als ik je blok zie van MQ (welk patroon is dit?) ziet deze er ontzettend mooi uit en heb je al ervaring met applicatie, ik nog niet, dus ben heel benieuwd!! Wanneer ga je starten met blok 1 van Scandinavian Christmas?

Groetjes, Debbie

Inka en André. zei

Hoi,hoi,ik vindt het allemaal maar knap zoals je het gemaakt hebt en wil maken,lijkt me een heel werk om een kerstquilt te maken maar wel ontzettend leuk,oudewater ja,ja,de afgelopen vier jaar iedere week heen geweest om spullen in te kopen en we deden daar altijd meteen eventjes boodschappen in de plaatselijke supermarkt,mensen zijn er heel erg aardig vond ik altijd,heel rustig niet zo gestrest als bij ons,leuk plaatsje,trouwens de hele omgeving is daar erg mooi.
Heb je de schaap die hiernaast op de foto staat ook zelf gemaakt?Fijn weekend,lieve gr inka

marion zei

ja dat is een prachtige quilt van Lynette, ik heb het geluk gehad hem te zien toen ze een lezing gaf, hij is prachtig. Veel plezier met het maken daarvan.....

Francien zei

Nou Jolanda....dat wordt een schitterende quilt voor de Kerst en dat paneel vind ik ook prachtig...ik hou wel van die "whimsical"blokken...en je blok 3 is ook mooi geworden hoor...leuk zo die kleurtjes en de applicaties..en je lapjes zijn geweldig!!.Ik heb de Heksenwaag ook gezien..volgens mijn man en dinnetjes ben ik ook een ( witte) heks...dus als er nu nog heksen gewogen zouden worden heb ik mazzel...de weegschaal zou naar boven doorslaan bij mij en niet eens op een bezem passen...lol...maar ik heb dan ook een "turbobezem"... speciaal voor dikke heksen..
En bedankt voor je tip op mijn blog..goed idee een stukje groenvilt op een lapje van het middenstuk te naaien en vast te wassen...ben benieuwd...
groetjes en een fijn weekend....

quilting Jeannet zei

Wat is het een mooi en perfect blok geworden, bij jou geen rare puntjes verkeerd hoor, ik vond het ook een minder leuk blok. Enne....dat panel heb ik ook in bestelling overzee, lijkt me zo leuk om daar een grote kerstquilt van te maken.Ik heb er ook nog wat andere stofjes uit die serie bij besteld.We hebben wel dezelfde smaak he? ( ik kan héél moeilijk plaatsen bij jou)

Groetjes, Jeannet

carina zei

Prachtig dat blok wst je hebt gemaakt erg mooi ook met die vogel zal best lastig zijn geweest maar het resultaat is erg leuk. En ja die kerstquilt is erg leuk hoor
Succes ermee groetjes carina

Roos zei

Hij is inderdaad zo mooi die Scandinavian Christmas,aan de stofjes te zien gaat hij erg mooi worden.Je MQ blok heeft inderdaad wel erreg veel puntjes maar hij is dan ook wel erg leuk geworden.Met Hemelvaartsdag moest ik de hele dag werken maar s'avonds hebben we ook nog lekker buiten kunnen zitten.
Groetjes Roos

Yvonne Rijk zei

Wat een prachtige kerstquilt zal dat worden. De stoffen zijn in ieder geval prachtig. Daar zullen nog heel wat uurtjes tijd in zitten. Het blok dat je af hebt ziet er prachtig uit. En owww dat hekje. Dat is erg mooi. Momenteel is het erg warm hier in Zeeland en snakken wij naar water voor onze fruitbomen. Het lijkt wel of het echt niet meer kan regenen. Pfff gelukkig hebben we niet alles in de hand. Fijn weekend.

Groetjes van Yvonne.

Guusje, zei

Wat heb je mooie stoffen gekozen voor de scandinavian. Het is een geweldig mooie quilt. En het paneel ook al zo mooi. Op Hemelvaartsdag ben ik naar Cannenburgh geweest. Het was er erg leuk. Je nieuwe blok is weer erg mooi geworden.

Debbie zei

Ja ontzettend leuk dat we er tegelijkertijd aan werken!! Ik zou in eerste instantie ook de lapjes los kopen, maar zag dat er verschillende BOM's waren en zou daar dus aan mee gaan doen, maar helaas te laat. Toen heb ik ervoor gekozen om het hele pakket in een keer te kopen met stofjes zodat ik wel de juiste lapjes heb. Aan de andere kant kun je wel je eigen inbreng daarin hebben als je zelf de stofjes uitzoekt!! Ik ben heel benieuwd hoe het er uit komt te zien met eigen gekozen lapjes! Een tip voor de boeken van Jennifer Chiaverini: ik bestel ze altijd via Bol.com (de eerste delen zijn vertaald in het nederlands, maar de rest lees ik gewoon in het engels) en daar zijn ze nog gewoon verkrijgbaar!!

Groetjes, Debbie

Erna zei

Ha die Jolanda, je hebt het helemaal te pakken hè, maar wat zijn het een prachtige quilts zeg, kan me voorstellen dat je iedere keer verliefd wordt hoor.
En je tuin is gewoonweg een plaatje, leuk hekje..
Liefs en een fijne zondagavond
Erna

my day zei

Hoi Jolanda,
oh wat gaaf dat je deze quilt gaat maken, ik heb hem ook al vaak zien langskomen op verschillende blogs en op de handwerkbeurs heb ik hem ook zien hangen. Zou hem ook graag willen maken maar ik wil eerst 'winterwonderland'maken, helaas ligt dit werkje nu compleet stil en ben ik meer aan het borduren en in de tuin bezig. Ben wel van plan het mee te nemen op vakantie. Nou ik ben benieuwd naar je vorderingen straks.
Liefs, Ingrid.

Margreet zei

Hoi Jolanda, Mooie quilt ga je maken! En met de lapjes is het goed gelukt zie ik, mooi zijn ze. Ondanks dat dit een moeilijk blok was, istie prachtig geworden! Nog een kleine tip: als je de engelse versie van de boeken van Jennifer Chiaverini wilt kopen, kun je ze voordelig bestellen bij The Bookdepository(een link staat op m'n blog)zij rekenen ook geen verzendkosten...Groetjes, Margreet

Carolina zei

Hi Jolanda!, I see that you're going to encourage the Escandinaviam Christmas, is one of the projects I have pending, but before I have to finish other things like the Mystery ...
I see you have moved to another block, it is very nice, mind, and is less!

Hugs, Carolina.

Carmen María zei

Hi Jolanda!
Thank you for your visit.
Pretty fabrics! I want to see your blocks.
Hugs, Carmen Mª

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...