woensdag 7 december 2011

winters decoreren

Daar ben ik eindelijk weer!! Sorry dat het zolang geduurd heeft en dat ik misschien niet iedere keer bij jullie op bezoek geweest ben, maar het liep een beetje mis hier.

Here I am again!! Sorry it took so long, but things went a bit wrong over here.

Zelf had ik een flinke kou te pakken… mijn schoonmoeder werd plotseling opgenomen in het ziekenhuis en Sarah onze hond moest geopereerd worden wat niet allemaal volgens wens verliep. Ze hadden een bultje bovenop haar kop verwijderd en ook eentje aan de zijkant van haar kop. Daarnaast nog 2 kleine bultjes op haar beide onderoogleden.

I myself had a bad cold... my mother in law was suddenly hospitalized and Sarah our dog needed surgery that not all went according to our wishes. They removed a bump on top of her head and one at the side of her head. Additionally two small bumps on both of her lower eyelids.

Het bultje op haar hoofd was wat ontstoken en waarschijnlijk is het tijdens de operatie niet goed genoeg schoongemaakt en ging het opnieuw ontsteken… het zag er echt vreselijk uit!!

The bump on her head was a little infected and it probably is not cleaned good enough during surgery so the infection came back... it looked really awful!

IMG_0530

Wat een akelige plek hé? En in het echt zag het er eigenlijk nóg erger uit. Dus ze moest opnieuw onder het mes en dit keer ging het gelukkig beter. Wel een enorme jaap natuurlijk en 17 dagen een kap op. Daarnaast een flinke antibiotica-kuur en 4x per dag de boel schoonmaken en haar ogen druppelen. Maandag zijn de hechtingen eruit gehaald en de kap mochten we er vanmorgen afhalen. Wat wás ze blij!!! En ik ook kan ik je vertellen. Wat heb ik me bezorgd gemaakt zeg! Nu ziet het er zo uit:

What a horrible spot right? And in real life it looked even worse actually. So they had to have another operation and this time it was more fortunate. A huge gash natural and a cap on for 17 days. In addition, a substantial antibiotic treatment and 4 times a day I had to clean itt and put drops in her eyes. Monday the stitches are removed and the cap we could take off this morning. She was so happy! And I can tell you so was I. I was soooo worried about her! Now it looks like this:

IMG_0551

Inmiddels is mijn schoonmoeder ook weer uit het ziekenhuis en zij moet over anderhalve week door de scan dus is het nog afwachten hoe dat gaat uitpakken.

Meanwhile my mother in law is out of the hospital and in about 10 days she has to go through the scan so we have to wait how that will turn out.

Nu even wat gezelligers hoor. Inmiddels heb ik al wat kleine dingetjes veranderd in de huiskamer om de boel wat winters te maken én natuurlijk komen de kerstspulletjes weer van de vliering. De sneeuwmannen die ik vorig jaar gemaakt heb (je ziet ze nog in de sidebar), hangen aan de kast en nu de kast witgeschilderd is, ziet het er eigenlijk nog veel leuker uit!!

Now something more fun. I have changed some small things in the living room to give things a winterlook, and of course the Christmas stuff from the attic. The snowmen who I've made last year (you still see them in the sidebar), hanging from the closet and now the closet is painted white, it actually looks much nicer!

IMG_0549 

Rood is normaal gesproken niet de kleur die ik gebruik in huis… ik ben eigenlijk veel meer van blauw. Maar in de kersttijd staat het natuurlijk wel erg gezellig. En wat afwisseling vind ik trouwens ook wel leuk.

Normally I don’t use much red… I love blue more. But during Christmastime red is so cosy. And some changes now and then I also like.

Pas geleden zag ik op het blog van haar een leuk patroon van een kerstboom staan. Wanneer je wilde, kon je bij haar het patroontje opvragen en dat heb ik gedaan. Deze kerstboom is met de paperpiecing methode gemaakt en dat had ik nog nooit gedaan.

Recently I saw on her blog a nice pattern of a Christmas tree. If you wanted, you could retrieve the pattern from her and I did. This Christmas tree is made ​​with the method paperpiecing and I had never done that.

IMG_0547

Het is een kadootje voor mijn schoonmoeder zodat ze het herfstquiltje (klik) kan omwisselen voor deze. De oplettende kijk(st)er heeft natuurlijk allang gezien dat ik een foutje gemaakt heb. Tijdens het maken heb ik voor elk nummertje een nieuw groen kleurtje genomen en zo ook voor het laatste stukje groen dat ik gebruiken moest. Maar dát had natuurlijk niet gemoeten, want nu heeft de kerstboom een vreemd puntje gekregen vlak onder de ster. Dat had natuurlijk in dezelfde kleur gemoeten als het stukje eronder. Nou ja… voor zo’n eerste keer ben ik toch heel tevreden!

It's a gift for my mother in law so the autumnquilt (click) can be exchanged for this.

Ook ben ik bezig om voor mezelf nog iets leuks voor aan de muur te maken. Weten jullie nog dat ik tijdens de zomervakantie een stitchery van een sneeuwman gemaakt heb? Alwéér een sneeuwman zul je misschien denken, maar ja… ik ben nou eenmaal gek op deze koude knakkers hahaha. Om die stitchery heb ik inmiddels een randje gemaakt van rode puntjes. Nu alleen nog even afbiezen en het kan hangen!

I am also working on something nice for myself to hang on the wall. Do you remember that during my summer break I worked on a stitchery of a snowman? Another snowman you might think, but yes ... I simply love these cold men hahaha. Around that stitchery I made a border so all I have to do is finish it and it can hang!

IMG_0548

Straks weer lekker verder ermee, maar eerst duik ik even de vliering op om nog wat kerstspulletjes te pakken…. ik heb er zin in!!!!

Later on I will finish it, but first I just dive in the attic to look for some Christmas stuff.... I'm so looking forward to it!!

groetjes, Jolanda

29 opmerkingen:

Anita - Vlijtige Handjes zei

Er moet niets mis gaan met de viervoeters want het zijn toch de kleinste kindjes. gelukkig dat het beter gaat. Je kouwe kakkers zijn kei leuk. Lekker kerstfreubelen maar wel de eindfoto's hè :)
groetjes Anita

Ageeth Dorsman zei

Tussen het luiers verschonen, flesjes
geven en hond uitlaten ben ik hetzelfde aan het doen als jij: het
huis Kerst-klaar maken! Het is er in
ieder geval weer voor. Wat een leuk
quiltje heb je gemaakt (had je niet
moeten vertellen,van dat bovenste
punten, want dat had ik echt niet ge-
zien!) en de stitcherie is ook enig!
Gelukkig gaat het met jullie Sarah
een stuk beter zo te zien! Ik hoop,
dat alles nu voorspoedig mag genezen!
Groetjes van Ageeth

Ann zei

Dear Yolanda, wishing you all the best for your mother-in-law and for Sarah, your dog. Hope your cold improves. It is after midnight here in Australia and I am up with a fever and headache!! All the very best, Ann

Inka en André. zei

He Jolanda,jeetje dat is toch allemaal wat,gelukkig gaat het weer beter met jullie viervoeter,laatst ontdekte ik bij Indy bovenop haar poot ook een bultje,naar de dokter toe geweest en we moeten het in de gaten houden,afwachten maar.Ik hoop dat de scan van je schoonmoeder een positieve uitslag zal geven,...heel veel sterkte met alles.
Wat een mooie quilten allemaal weer,je hebt de smaak goed te pakken,he,erg mooi allemaal,hoor,zo ik ga gauw koffie zetten want Dre komt net thuis van zijn werk en zal wel aan een bak koffie toe zijn is vanmorgen om half vijf de deur uitgegaan.

Lieve gr van ons,xxx

Margreet zei

Hoi Jolanda, gelukkig is alles weer op z'n pootjes terecht gekomen! Fijn! Zo te lezen geniet jij er ook zo van, kerstspulletjes opzoeken en het huis in kerstsferen brengen. Ik heb maandag de kerstboom neergezet, ik kon écht niet langer wachten! Ben benieuwd hoe jou huis eruit gaat zien. Het waait hier enorm, een heuse storm. Gezellig vind ik dat, kachel aan en zometeen een SBS blokje voorbereiden. Mmmm... Groetjes, Margreet

Miny zei

Wat een gedoe lijkt me dat om de wond van je hond te verzorgen. Je hebt een leuk kerstquiltje gemaakt.

Groeten Miny

carina zei

Wat naar voor je schoonmoeder en je hond, en je kerstquiltje is moest echt even kijken nou pfff. Hij ziet er perfect uit vind ik. Geniet van het optuigen van je huis groet carina

marijke's crea zei

Wat een leuke stitchery van de sneeuwpop!!!
groetjes Marijke

Roos zei

Iedereen in de lappenmand, dat is balen zeg. Dat puntje was mij niet opgevallen en je sneeuwman is een schatje geworden.
Groetjes Roos

Natitxu zei

Te mando mis deseos de buena salud para tu suegra y tu peroo. Los trabajos son muy bonitos.
Besos

Wieke van Keulen zei

Nou Jolanda, je hebt in ieder geval niet stil gezeten. Ik vind die kerstboom top en het puntje vind ik geen probleem, volgens mij is het juist de schadum van het licht wat naar voren straalt. Toch??

Evelyne zei

O Jolanda, wat is dat een leuk quiltje met de sneeuwman. Het kerstboompje is ook leuk en dat puntje valt niet eens op!Fijn dat het met je hond weer goed gaat en te hopen dat het met je schoonmoeder ook goed komt!
Lieve groetjes, Evelyne

Cisca zei

Wat een ellende, gelukkig, dat het ergste nu hopelijk achter de rug is. Je sneeuwmannen hagen heel leuk aan de kast en sneeuwmannen kun je nooit genoeg hebben, ik ben er ook zo gek op. En dat puntje bovenaan de Kerstboom is haast niet te zien op de foto, en ik weet zeker, dat niemand dat ziet, behalve jij. Hij is heel mooi geworden en je schoonmoeder zal er vast blij mee zijn. Hopelijk krijgt ze goede berichtenIk ben benieuwd hoe je de stitchery verder af gaat maken.
Groetjes, Cisca

Heleni zei

Het Kerstboomquiltje is echt leuk Jolanda. Het puntje vind ik absoluut niet storen. Het is dat je het zei, anders had ik 't niet gezien.
Wat sneu zeg van je hond. Ik hoop dat hij gauw opknapt en je schoonmoeder ook natuurlijk.

groet Heleni

Erna zei

Oh Jolande ik hoop dat jullie nu weer even in een rustiger vaarwater komen wat de ziekenboeg betreft...Je bent toch weer lekker bezig geweest, je huisje is knus en je quiltjes zijn prachtig...veel plezier ermee
Liefs
Er xx

Guusje, zei

Je hebt zeker een vervelende tijd achter de rug. Fijn dat het beter gaat met Sarah, wat een plek was dat zeg en natuurlijk ook met jouw en fijn dat je schoonmoeder weer uit het ziekenhuis is. Ik hoop maar dat ze straks ook goede berichten krijgt. Je kerstboom is mooi geworden en zeker voor de eerste keer, en wat een leuke kouwe karel ben je aan het maken. Het is een dotje.
Pas goed op jezelf en je dierbaren.

Debbie zei

Hey Jolanda, wat vervelend is dat toch altijd he als het even niet gaat zoals het zou moeten? Goed om re horen dat je schoonmoeder weer thuis is van het ziekenhuis en dat Sarah en jijzelf ook weer wat opgeknapt zijn! Wat is je quiltje voor je schoonmoeder leuk geworden, daar zal ze wel blij mee zijn. Hier zijn we ook al flink aan het kerstdecoreren, het blijft toch de mooiste tijd van het jaar (voor mij in ieder geval wel!) :-)

Groetjes, Debbie

Marijke zei

Wat een heftige tijd hebben jullie achter de rug Jolanda. Ik kan me heel goed voorstellen dat je gedachten niet bij het bloggen waren. De kerstboom is mooi en je sneeuwmannen ook. Hopelijk gaat alles nu weer de goede kant op. Sterkte en groetjes van Marijke

yvonne zei

Daar moet je niet aan denken dat onze viervoeters iets gaan mankeren .
Wij hebben er ook 2 rondlopen.
Gelukkig gaat het nu een stuk beter met de hond en je schoonmoeder .
Nu alle koude mannen in je kamer verzet ook je gedachten even .
Fijne dagen roetjes Yvonne

Yvonne Rijk zei

Hoi Jolanda,

dat is al even geleden. Leuk om weer eens even langs te komen op je blog. Gelukkig gaat het weer beter met je hond op de foto ziet haar kop er nu wel weer goed uit. Maar je hebt zo met ze te doen he. En zo'n kap is natuurlijk niet fijn maar wel voor hun eigen bestwil. Helaas kunnen we ze dat niet wijsmaken. Ik kan me voortstellen hoe blij de hond en jullie waren dat het eraf mocht.
Je kerstmannnen hangen er gezellig bij hoor. En je kerstboomquilt vind ik prachtig. Ik als leek zag niet dat je een fout stukje stof hebt gebruikt hoor. En je andere sneeuwman vind ik ook erg mooi. Lekker winters zo. Heerlijk de boel weer een beetje gezellig maken.

Groetjes van Yvonne.

ineke zei

Wat een gezellig kerstmannetje. groetjes ineke

Phebe and Jane zei

Hopelijke gaat het snel weer goed met je schoonmoeder en hond. En wat een leuke kerstquiltjes laat je zien.
Groeten,
Marian

marion zei

wat een prachtige foto's weer. Heel erg mooi en sfeervol. En het mislukte puntje zou mij niet opgevallen zijn. Hij ziet er mooi uit je kerstboom.

Rita M zei

Hallo Jolanda, ik hoop dat het ondertussen al wat beter gaat met je schoonmoeder en Sarah die zal wel ver genezen zijn zeker nu.Echt zielig he als ze met zo een grote kap rond hun hoofd moeten rondlopen. Het quilten gaat ook goed zie ik. Ondertussen heb jij ook al wel heel wat versierd in huis zeker? Ik heb de kerstboom ook deze week gezet :)

Lieve groetjes,
Rita XXX

Carin zei

Hopenlijk gaat het inmiddels alweer stukken beter met Sarah. Op zulke momenten is het altijd jammer dat ze niet kunnen praten :-) Verder ook heel veel sterkte met je schoonmoeder !
het is dat je het verteld van je "foutje" in je dennenboom quiltje want anders viel het niet eens op. Ik vind het schitterend gemaakt ! En je sneeuwpop stitcherie is ook al zo'n dotje, ze blijven leuk om te zien die sneeuwpoppen. ik heb ze ook altijd graag als borduuronderwerp :-)
En al klaar met al je kerstdecoraties ?

Marisa zei

Poor Sarah... I hope she is felling better...
Hugs

Marcha zei

Och wat een update, minder fijne zaken in een tijd dat het toch wat 'fijner' moet zijn... gelukkig is er al weer een lichtpuntje.... je kerstboompje is mooi geworden hoor, laat de feestdagen maar komen!

Manoli C. zei

Dear Yolanda!
Poor puppy, I hope that it should improve...
The very nice tree and everything else.
Congratulations!!!

Carolina zei

Ohhh, the tree has been precious you, and I love redwork!!!

Hugs, Carola.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...