maandag 23 april 2012

Jeugdsentiment en een nieuw begin

We hebben een druk maar gezellig weekend achter de rug. Mijn tweede zoon Ryan is op 6 april 19 jaar geworden en we waren nu pas in de gelegenheid om dat met familie en vrienden te vieren. Hij was een aantal dagen met school naar Berlijn en kwam op 5 april bekaf thuis dus had hij niet zo’n zin om gelijk datzelfde weekend zijn verjaardag te vieren. Vorig weekend had hij ook dingen te doen dus maar weer een week uitgesteld.
Maar afgelopen zaterdagavond was het dan toch zover. Overdag had ik lekker een paar appeltaarten gebakken, want dat gaat er bij iedereen wel in:
 
IMG_0608
 
Van de familie kreeg hij geld en dat kon hij goed gebruiken. Hij is namelijk helemaal gek op muziek en de laatste tijd vooral op 70’s en 80’s muziek… helemaal mijn muziek dus! Vorig weekend was hij met een vriend naar de jaarbeurs geweest waar een vintage-beurs gehouden werd met een mega grote afdeling lp’s. Hij kwam onder andere thuis met een paar platen van UB40, Bob Marley, Supertramp en ook deze:
 
eagles
 
Een lp van de Eagles waar het overbekende nummer ‘Hotel California’ opstaat. Dat vind hij geweldig en ja, hoe oud dat nummer ook is… het blijft geweldig natuurlijk! ;-)
 
Van ons had hij voor z’n verjaardag een nieuwe kast gekregen voor z’n kamer. Een strakke witte kast met open vakken wilde hij graag, want daar kan hij al z’n lp’s in kwijt en ook het andere kado dat hij graag wilde hebben… een lavalamp. Kijk, dit is hem:
 
lavalamp
 
Leuk toch dat dat allemaal weer terugkomt hé? Ik weet nog zó goed dat wij vroeger ook zo’n lamp hadden in het oranje. Als klein meisje kon ik uren kijken naar die grappige bollen die elke keer een andere vorm hadden.
Van zijn broers heeft hij een paar posters gekregen van Bob Marley dus hij kan z’n kamer helemaal gezellig maken. DH had vroeger zo’n leuke Coca-Cola spiegel en die staat ook nog ergens hier op de vliering en ik denk dat die ook wel een plaatsje gaat krijgen bij Ryan. Je waant je helemaal terug in de tijd wanneer je bij hem de kamer binnenkomt.
 
Leeloo_bar044
 
Zoals beloofd heb ik hier voor jullie de eerste twee blokken van de Farmer’s Wife Quilt. Echt zó leuk om te doen! En ook héél wat anders dan de Mystery Quilt die ik net klaar heb; dat was veel meer appliceren natuurlijk. Het zijn nog best grote blokjes vind ik en omdat ik gelijk de hoekstukken en de sashings eraan maak, heb ik direct al een idee hoe het worden gaat.
 
Butterfly at the Crossroads:
 
22 april 2012 (2)
 
Snowball:
 
22 april 2012 (3)
 
En tesamen krijg je dit:
 
22 april 2012
 
De kleuren zijn niet helemaal goed, want de roze driehoeken zijn in het echt toch iets meer naar de peach tint toe, maar je hebt in ieder geval een idee nu.
 
Jolanda is er ook mee begonnen zodat we samen op kunnen werken wat natuurlijk een hele goede stimulans is om door te werken. Elke week 2 blokjes hebben we afgesproken dus we gaan ons best doen! We zijn beiden in de linkerbovenhoek begonnen alleen zag ik nu dat Jolanda van boven naar beneden werkt en ik dus net andersom. Nou ja, komen we elkaar steeds halverwege elke rij tegen moet je dan maar denken. ;-))
 
Fijne dag iedereen!!

15 opmerkingen:

Dear Jo zei

Het ziet er veelbelovend uit!!!! Leuk, hè, om te zien dat het zo verschillend wordt. Misschien doe ik er goed aan om na rij twee ook onderaan te beginnen, dan showen we dezelfde blokjes :)))))

Heleni zei

Gefeliciteerd nog met de verjaardag van je zoon. Wat leuk hè dat zo'n jonge knul gek is op de 70/80 muziek. Mijn broertje(59) is gitarist/solozanger in een 60/70 band. Wij zijn met die muziek opgegroeid. Helemaal geweldig.
Je blokjes zijn erg mooi, ook de kleuren zijn leuk. Ben benieuwd naar het vervolg.

groet Heleni

Hennie zei

Heerlijk verjaardag met appeltaart ! ! !
Leuk een nieuwe uitdaging, je Farmer's Wife blokken zien er mooi uit.

Groetjes Hennie.

Ageeth Dorsman zei

Nog van harte met je zoon; hij is net
zo oud als mijn jongste dochter! En
wat heeft hij een goede muzieksmaak;
heerlijk, die lp's staan hier ook nog
in de kast. En dan die lavalamp, ja,
die hadden wij ook in het oranje...
Mooi begin heb je al gemaakt met je
nieuwe project!
Groetjes van Ageeth

Phebe and Jane zei

Gefeliciteerd met je zoon. Die appeltaart ziet er lekker uit!! En je blokjes worden mooi.
Groetjes,
Marian

Carin zei

Nog van harte gefel;iciteerd met je zoon !!
Je blokken worden schitterend.

Pauline zei

Gefeliciteerd!
Ik ben zelf ook weer helemaal met elpees bezig, zo leuk is dat!

Berna zei

Nog van harte gefeliciteerd met je zoon! Hij heeft een goeie muziekkeuze ;)
Je blokjes zijn mooi!

Wieke van Keulen zei

Van harte gefeliciteerd en wat een bekende lp's. Die teksten onthoud ik wel, die van tegenwoordig, vergeet ik (of begrijp ik niet). Mooie blokjes heb je gemaakt. Groet, Wieke

Debbie zei

Gefeliciteerd met Ryan!! Heerlijk he die 80's en 90's muziek? En wat zien je blokken er mooi uit!! Vooral de kleurtjes, erg mooi hoor....

Groetjes, Debbie

Anoniem zei

Happy Birthday to your son, how wonderful that he likes the same music, he has excellent taste!!

Roos zei

Nog van harte met je zoon Jolanda en je blokjes zien er mooi uit,ik had van de week al gezien dat Jolanda er ook al mee begonnen was.
Groetjes Roos

Manoli C. zei

Jolanda,I always love what you are working on!
The farmers wife it´s gorgeous!!!

petra zei

Hai Jolanda,
Nog gefeliciteerd met je zoon.
Ja, die muziek is prachtig.
Je blokken voor de Farmer's Wife worden ook mooi, prachtige kleuren gebruik je.

Groetjes Petra

Guusje, zei

Wat een mooie blokken en mooie stoffen gebruik je voor de FW quilt, gefeliciteerd met je DS, Hotel California staat in mijn top 10 op de tweede plaats een mega goede plaat vind ik dat leuk dat hij er ook zo van geniet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...