dinsdag 17 april 2012

Sarah vereeuwigd

Na 1 jaar, 7 weken en 3 dagen (handig om terug te tellen zo’n blog) is het dan eindelijk zover….. DE MYSTERY QUILT IS AF!!!! En hij is super mooi geworden al zeg ik het zelf! Met z’n 1.80m x 2.00m is het ook een aardige lap en ik moet zeggen dat ik het toch wel heel handig vond om het op de quilt-as-you-go manier te quilten. De foto’s zijn helaas niet heel erg mooi geworden, maar zo krijgen jullie toch een aardig beeld:

15 april 2012 (2)

En juist door het blok voor blok doorquilten, kon ik voor elk blok een andere stof kiezen wat ook de achterkant van deze quilt leuk maakt om te zien:

15 april 2012

Nu alleen nog een label erop natuurlijk zodat ‘men’ over 100 jaar ook kan zien wie dit gemaakt heeft… dat vind ik toch zo’n grappig idee! :-))) Dan ga ik er voor het gemak natuurlijk maar even van uit dat deze quilt nog steeds leeft en in gebruik is. Voor hetzelfde geld ligt hij ergens in een donkere hoek van een zolder stof te vergaren… dat weet je maar nooit natuurlijk.

Oh, dat is eigenlijk ook wel een leuk idee! Dan gaat er ooit iemand de zolder opruimen van haar overleden oma en komt er ineens een quilt tevoorschijn. Wie weet propt ze die quilt dan wel in een grote tas om hem mee te nemen naar ‘tussen kunst en kitsch’…. ja je weet tenslotte maar nooit toch?

tussen kunst en kitsch

De dag na het laatste steekje van de MQ ben ik gelijk gestart met het nieuwe project…… the Farmer’s Wife. Vanaf volgende week kunnen jullie dus elke week 2 nieuwe blokjes verwachten! Ik maak niet de allergrootste maat hoor… dat is zó’n enorme lap en dat lijkt me niet zo’n handige maat. Daarom heb ik gekozen voor de twin-size en dat betekent dat dat ik 83 blokken ga maken inplaats van de 111 waar de quilt eigenlijk uit bestaat. De uiteindelijke maat wordt dan 1.85m x 2.35m. Heerlijk zo’n nieuw project!!!

Ik zal snel ook weer eens gaan bijlezen op jullie blogs, want zoals jullie misschien al gemerkt hadden, was ik wat afwezig de laatste weken en ik heb vast heel veel gemist. Zo nu en dan slaat de beruchte blogdip ook hier toe, maar het komt helemaal goed hoor.

Tot gauw!

28 opmerkingen:

Anita - Vlijtige Handjes zei

Ze is Prachtig!!! Erg leuk zo door gequilt. Een dipje hebben we allemaal wel eens last van. Als je lekker bezig bent aan een quilt is het ook wel eens geen tijd :)
Groetjes Anita

Debbie zei

Hey Jolanda, wat is ie mooi geworden!!!! Super mooie kleurtjes heb je gebruikt (ook voor de achterkant)...lekker gevoel he dat je dan nu klaar bent en aan iets nieuws 'mag' beginnen hihi...succes met de Farmer's Wife; ik ben benieuwd!! :-)

Groetjes en tot gauw, Debbie

petra zei

Hoi Jolanda,
Wat is ze prachtig geworden, hier mag je best trots op zijn.
Een fijn gevoel geeft het als je iets af hebt en nu weer met een ander mooi projekt aan de slag.

Veel plezier en groetjes Petra

quilting Jeannet zei

Jolanda, het is werkelijk een prachtige quilt geworden, en ik vin dhet zo ongelofelijk knap van je dat je het zo keurig zonder de bandjes hebt gedaan!! het ziet er super uit en ik hoop hem in het echie te zien tzt, petje af!!

Vero zei

wat een mooierd geworden !!!

Berna zei

Het is een beauty die over 100 jaar zeker bij nelleke op tafel ligt.
Geniet van het starten met je mooie nieuwe project.

Phebe and Jane zei

Wat een prachtquilt! Daar is over 100 jaar nog steeds iemand blij mee.
Groetjes,
Marian

Nadine zei

Proficiaaaaaaat, Jolanda ! ;>)
Die is absoluut GEWELDIG ! XOXOXOXOX
Block / block doorquilten kan ik niet doen, en jij hebt dat zo mooi gedaan!
Dit is een schat, vergeet jouw label niet ;>)
En veel plezier ook met de Farmer's Wife niew projekt !

You go, go girl!

XOXOXOXOXOXOXO
NADINE

Bed, breakfast en quilts zei

leuk dat de Jules af is, ik wacht nu met smart opo het derde blok..
Voor wat betreft de Farmers Wife; ook ik dacht ddat hij te groot zou worden, maar uiteindelijk kon ik niet kiezen en heb toch alle 111 blokken gemaakt, wie weet dus.

Judith zei

Wat leuk, ik begin net met Jules en ben de farmers wife aan het afronden. Alle 111 blokken, ook ik heb niet het idee dat ie idioot groot is. Succes ermee, enne ik zeg KUNST!!

Heleni zei

Hee Jolanda, je bent weer terug. Wat is je quilt super mooi geworden. Ook de achterkant mag gezien worden hoor.

groet Heleni

Carmen María zei

Congratulations! Great and perfect job!

Besos, Carmen María.

jaimie zei

Hallo Jolanda,

Wat een serieuse quilt, maar o zo mooi hoor!!
En ja, doe dat labeltje er maar aan hoor , je weet maar nooit , wat er later mee kan gebeuren hé :-)

Groetjes, Jaimie

Roos zei

Hij is prachtig geworden.
Groetjes Roos

Guusje, zei

Gefeliciteerd met je Affo hij is prachtig geworden en op de quilt as you go manier helemaal geweldig. Ja Ik kan me dat idee van over 100 jaar zo goed voorstellen, zo zit ik ook wel eens te denken. Ben erg benieuwd naar de Farmers Wife lijkt me ook erg leuk om te gaan maken.

yvonne zei

een prachtige quilt!!!!!!

Pauline zei

Knap zo'n mooie quilt!

Marisa zei

Oh my God!!!! You have already finished it!!!!! It's GOOOOOORGEOUS!!!! A great, great job!!!!
Congratulations!
Hugs,
Marisa

Carin zei

Wat is die quilt prachtig geworden !!!
Is dat niet moeilijk die quilt as you go methode? Ik heb nog nooit een uitleg gevonden die echt duidelijk was dus ik zou niet weten hoe te beginnen, maar het lijkt me geweldig om dit toe te passen bij grote quilts. De achterkant is ook schitterend !!
Succes met je volgende blokken, ik hoop dat je heel vaak een update van je blokjes krijgen te zien.

Maggi Co zei

WONDERFUL!!!!!

Hugs

handmade zei

Wat is de quilt fantastisch geworden echt prachtig gefeliciteerd met zo'n mooie finish !!!

Hennie zei

Wat een prachtige quilt is dit geworden, gefeliciteerd met je affo. Heel veel plezier met je nieuwe project.

Groetjes Hennie.

Marja zei

Hallo Jolanda,
Wat is 'tie prachtig geworden zeg!"Weer een voor t nageslacht roepen we hier dan"
Ook ik ga binnenkort aan de Farmer's wife beginnen, dus ik ga je zeker volgen.

Voor Carin! Ik was ook nog nooit een goede uitleg van Quilt-as-you-go tegen gekomen, maar dan moet je maar eens hier bij Yolanda op dr blog bij 'tutorial' kijken, zó duidelijk!!

Marcha zei

Hey Jolanda, ik heb je een tijdje 'gemist', fijn dat ik je weer heb gevonden, wat is je quilt mooi geworden! Plaatje hoor. Enne, heel veel succes met je nieuwe project! Zal vast leuk worden

Evelyne zei

Hi Jolanda, leuk om weer iets te lezen van je. Wat is je MQ quilt mooi geworden!Mooi ook zoals je de achterkant hebt gedaan. De guilt as you go manier lijkt me echt handig, heb je niet van die grote stukken te quilten.
Succes met de Farmer's Wife, ik zie de blokken wel voorbij komen.
Fijn weekend, Evelyne

Cisca zei

Wat is hij mooi geworden, Jolanda, en jij ook al zo'n mooie achterkant. Zo ga ik het ook doen. Ja, je quilt bij Tussen Kunst en Kitsch, jammer dat je het niet meer meemaakt, hè, dat zou leuk zijn. Nu op naar de FW, heel wat anders, maar ook leuk!
Groetjes, Cisca

Ann zei

Absolutely beautiful, congratulations Yolanda on finishing such a lovely quilt!!! Well done!!

Carolina zei

I regret not having gone through here, after seeing this wonder, I have to congratulate you for having achieved, is a stunning quilt, congratulations!

Hugs, Carola.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...