maandag 7 mei 2012

het leven gaat weer z’n gangetje

Het is vandaag maandag dus tijd voor de wekelijkse 2 blokjes van de Farmer’s Wife. Het gaat nog steeds lekker hoewel ik gisteren toch nog even een eindspurtje moest inzetten om blokje 2 af te krijgen. Door de vakantie van de jongens is er van quilten niet zoveel terecht gekomen, maar dat geeft helemaal niks. Het was juist lekker om ze weer eens een hele week om me heen te hebben en weer eens wat leuks te doen zoals een middag naar de stad. Je zou denken dat je met dochters veel meer tijd kwijt bent dan met zonen wanneer je erop uit gaat voor kleding of schoenen, maar dat heb je helemaal mis hoor… jongens kunnen er ook wat van!! Afgepeigerd maar blij omdat iedereen geslaagd was, gingen we later weer op huis aan. Nu zijn Ryan en Rick weer naar school dus het leven neemt z’n normale ritme weer aan en om in het ritme te blijven, zijn hier dan de FW blokjes:

Fruit Basket

IMG_06171

Birds in the Air

IMG_06172

IMG_0617

Vlak voor de pasen heb ik trouwens nog een klein quiltje afgemaakt welke ik jullie nog helemaal niet heb laten zien. Bij haar had ik dit leuke kippenquiltje van Bobbin gezien en ik bedacht me dat dat toch ook wel héél leuk bij mij aan de muur zou staan! Het was nog even haasten om het op tijd af te krijgen, want die bloemetjes bleken toch wel iets meer werk dan ik van tevoren had gedacht, maar het lukte me toch. Dus tijdens de paasdagen hing deze aan de muur:

IMG_0618

Behalve de FW ben ik ook nog met iets anders begonnen… iets wat eigenlijk helemaal niet bij me past, maar daarover later meer!

En o ja… deze boeken wil ik jullie toch ook echt niet onthouden. Het is een serie van 4 boeken genaamd: de Wilde Regenlanden. Deze serie is het vervolg op series die ik jullie ooit eerder liet zien, namelijk: de Levende Schepen, de Zieners, de Nar. Wat ben ik blij dat Robin Hobb besloot dat het verhaal nog niet uit was en deze 4 boeken geschreven heeft… ik kan ze gewoon niet wegleggen. :-)))

IMG_0619

Nu ga ik dan ook snel verder lezen… kan nog net effies voor ik met het eten aan de gang moet! Fijne dag allemaal!

20 opmerkingen:

conny's quilts zei

Oh ik ben ook dol op die serie van de levende schepen en de nar enz...ik ga ze gauw in de bieb opzoeken!

Heleni zei

Niet veel gedaan zeg je? Nou ik vind 't nog wel meevallen. Je hebt prachtige blokken gemaakt.
Ja en als je met jongens de stad in gaat dan berg je maar. Ik spreek uit ervaring ook al is dat bij mij al even geleden.
Ik vond wel altijd gezellig hoor.

groet Heleni

Phebe and Jane zei

Leuk hoor, wat je allemaal laat zien. Ja, dat heb ik ook: in de vakantie loopt alles een beetje anders. Ik vind het niet zo erg als alles weer een beetje "geregeld" is.
Groetjes,
Marian

Guusje, zei

Wat een mooie blokken en je quiltje ook erg leuk en schattig. De boeken lijken me ook wel wat ga er eens naar op zoek.

Pauline zei

Wat een leuk kippenquiltje!

Debbie zei

Hey Jolanda,

Ik vind je blokjes van de FW elke keer nog mooier dan de vorige keer!! Vooral de kleurtjes, erg mooi. Doe je deze met de hand of machinaal?

Groetjes, Debbie

PS: je kippenquiltje is ook leuk!

Anita - Vlijtige Handjes zei

Mooie blokken en een heel lief quiltje.Altijd gezellig als de routine doorbroken wordt en niets hoeft.
Groetjes Anita

Roos zei

Mooie blokjes, leuk quiltje en geweldige boeken.
Groetjes Roos

Dear Jo zei

Wat zijn ze weer mooi!!! Lekker hè, om helemaal op schema te zijn.

Quilting Moesje zei

Wat een mooie blokjes :o)
De namen ook, F W is ook wel erg leuk (net als Dear Jane en SBS ... als ik mijn UFO's onder controle heb ... wordt het nog moeilijk kiezen ... eerst dacht ik steeds aan de SBS namelijk !)
Knap hoor dat je zo 'stiekumpjes' zo'n lief en vrolijke kippenquilt af krijgt !De kleurtjes zijn ook heel mooi bij elkaar :o)
Groetjes,
Simone

Irena zei

mooi je werkjes,en vakantie zijn mooi,maar ook weer mooi als je gewone leven weer op orde is,groet irena

Berna zei

Prachtige blokjes en wat een leuk kippenquiltje!
De boeken ken ik niet en ik merk dat ik mezelf helemaal geen tijd gun om te lezen als ik met quilten bezig ben. Het is het een of het ander. Lezen doe ik meer in vakanties.
Fijne dag en geniet van de rust nu de mannen weer naar school zijn ;)

Ingrids muggensteekjes zei

Hoi Jolanda,
lekker hè zo'n weekje vakantie, lekker de jongens thuis, ik vind dat ook heerlijk. Je hebt weer prachtige blokken erbij gemaakt,ben gek op de stofjes die je gebruikt. En je kippenquiltje is ook een schatje zeg. Ik wist al dat we dezelfde smaak van boeken hebben en deze serie moet ik nu toch echt eens gaan lezen.
Ga nu snel de post rondbrengen want vanmiddag voorspellen ze regen en dan kruip ik lekker op de bank met een gezellig werkje.
Lieve groetjes, Ingrid.

Ageeth Dorsman zei

Mooi gemaakt hoor, zowel je FW-blokken
als het kippenquiltje! Ik vind, dat je
juist heel productief bent geweest.
Ben wel nieuwsgierig naar dat, waar je
aan begonnen bent en niet bij de past,
dat klinkt spannend...
Groetjes van Ageeth

Marisa zei

You are working soooo hard!!!! And everything sooooo nice!!!
hugs
Marisa

Evelyne zei

O, wat een leuk kippenquiltje! En dat doe je zo maar even tussendoor!
Je blokken zijn ook al zo mooi.
Succes met de volgende blokken.
Lieve groetjes, Evelyne

Carin zei

Wat is je kippenquiltje leuk geworden en zeker ook je blokken voor de FWQ. De boeken ken ik niet maar heb ze toch even opgeschreven :-)

Hennie zei

Mooie blokken ! ! !
Je kippenquiltje ziet er ook erg leuk uit.

Groetjes Hennie.

Cisca zei

Ja, dat ken ik, jongens zijn ook hee kieskeurig. Maar wel gezellig, zo samen de stad in.
Wat een mooie FW blokken, wat een mooie kleuren! Die kippenquilt heb ik in het groot gemaakt, maar dit is wel een heel leuk kleintje!!
Groetjes, Cisca

Irena zei

mooi werk,ja zo vakantie is wel lekker,en jongen is toch wel iets speciaals voor mama,en dochter voor papa,zo is er bij ons tenminste,van deze boeken of schrijver nooit iets gelezen is het ook fantasie? groet irena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...