dinsdag 22 mei 2012

het regenwoud

Een nieuwe week is weer begonnen dus weer tijd voor een update van m’n FW. Het eerste blokje dat erbij gekomen is, heet:

Practical Orchard

22 mei 2012 (3)

Het was het laatste blokje van rij 3 dus op naar rij 4! Het eerste blokje van die rij was eigenlijk blokje nr. 106 “Wild Rose & Square”, maar dit blokje heeft precies dezelfde vorm als het allereerste blokje dat ik maken moest en alleen de kleurstelling is anders. Omdat ik een kleinere maat maak en dus niet alle blokjes zal gebruiken die de FW bevat, vond ik het leuker om inplaats van blokje nr. 106 een ander blokje te kiezen. Er zijn genoeg leuke blokjes om uit te kiezen en ik koos voor blokje nr. 32:

Farmer’s Daughter

22 mei 2012 (2)

Zoals je ziet, zit er in het bloemstofje ook wat blauw en ik twijfelde of dat niet teveel zou zijn, maar nu ik het zo bij elkaar zie fleurt het de boel eigenlijk wel op! :-))

22 mei 2012

Op naar de volgende 2 blokjes maar weer!! Nu weet ik alleen niet helemaal zeker of ik dat ga redden deze week, maar we zullen zien. Er zijn namelijk nog andere dingen waar ik graag aan wil werken en dat blijft nu een beetje liggen.

Eén van die dingen is een quilt waar ik ook pas mee begonnen ben. Zoals ik laatst al vertelde, is dat een quilt die qua stofkeuze eigenlijk helemáál niet bij me past! Het is een quilt waar voornamelijk batik stoffen in gebruikt worden en ik ben helemaal niet zo van de batik… geef mij maar die stoffige kleurtjes inplaats van dat felle. Maar waarom nu dan toch ineens wél de batik-stoffen??? Nou dat komt zo…

Elke woensdagochtend zit ik op quiltles zoals jullie weten. Nou is dat niet zozeer echt les alswel een gezellig bij elkaar zijn van quiltende dames. Je neemt je eigen werkje mee en gaat daar lekker aan de slag. Wanneer je echter iets te vragen hebt, kun je daar terecht voor hulp en dat is voor mij natuurlijk wel fijn aangezien ik nog lang niet alles onder de knie heb. ;-)

Toch vindt Hanneke (degene die les geeft) het wel een leuk idee om eens in de maand of iets dergelijks iets gezamenlijks te doen waar we dan ook weer wat van leren kunnen. Dit keer had ze bedacht om met z’n allen een blok te maken van een quilt die ‘New York Beauty’ heet. Zo’n quilt bestaat uit allemaal blokken met een kwart cirkel bestaande uit allemaal puntjes. 4 Blokken bij elkaar vormen dus een hele cirkel en je zou een quilt kunnen maken met allemaal cirkels. Maar het is de bedoeling dat je hier en daar een blok omdraaid zodat je een speels effect krijgt. (volgens mij)

Dit blok maakten we met batik stoffen en toen ik het klaar had, vond ik het ineens toch wel mooi. Het deed me denken aan een tropische bloem met die felle kleurtjes. Kijk maar:

IMG_0622

Omdat ik het zulk leuk werk vind om te doen, besloot ik er nog wat blokjes bij te maken en ineens bedacht ik me dat het ook wel leuk zou zijn om er wat dierenprint stoffen in te gebruiken. Dan krijg je een soort ‘regenwoud-quilt’ zeg maar. :-)

Heel enthousiast heb ik het één en ander aan stofjes ingeslagen en nu ben ik dus druk aan de gang. Inmiddels heb ik 5 blokjes klaar, maar omdat ik natuurlijk die 2 blokjes van de FW moet maken elke week, gaat de regenwoud quilt niet zo hard. Het lijkt me ook wel een leuke quilt voor Rick bijvoorbeeld met die felle kleuren allemaal. Volgende keer zal ik de andere blokjes ook laten zien!

Nu ga ik rennen, want ik moet nog boodschappen doen, dan nog wat in huis en dan vanmiddag lekker met m’n lapjes of een goed boek de tuin in. Geniet er maar lekker van allemaal!!!

16 opmerkingen:

marion zei

mooie farmers wife blokjes en inderdaad een heel mooi batikblok.........

Quilting Moesje zei

Wat een leuke ideeen allemaal !
Batik stofjes heb ik nog nooit gebruikt ... ziet er inderdaad heel fleurig uit ... leuk ook iets heel anders buiten je FW om ....
Zo leer je ook nog met elkaar op jullie gezellige BEE :o)
Veel quiltplezier hoor ...
En ja... die tijd ... ik kom ook steeds weer te kort ;o)
Oh ... je FW blokjes worden erg mooi ...
Groetjes,
Simone

Heleni zei

Wow wat is dat leuk met batikstofjes. Wel heel fleurig en een prachtig patroon.
Genietze vandaag.

Heleni

Pauline zei

Mooi en ingewikkeld..pfff, ik begin er niet aan!
Jaaa, heerlijk weer!
Ik ga zo lekker naar buiten!

Wieke van Keulen zei

Prachtige blokken, Jolanda en je "tropisch regenwoud" blog vind ik ook prachtig. Veel mensen vinden batik niet zo mooi. Ik ben dol op batik. Gebruik het niet zo vaak, maar het quilt veel makkelijker en de kleuren zijn vaak zo intens. Geniet lekker in je tuin. Groet, Wieke

Carin zei

Wat een geweldige blokken weer !!!

Judith zei

Geweldig leuk hoe je met die batikken bezig bent, goed om eens totaal iets anders te doen en om te ontdekken waar het je brengt. Ik vind het mooi, en je boeren meid mag er zeker wezen!

Guusje, zei

Wat een mooie blokken heb je er bijgemaakt voor je FW quilt het wordt een erg mooi geheel. Het New York beautie blok wordt ook geweldig mooi, een echt plaatje en een mooi patroon. Ben benieuwd naar het vervolg.

Debbie zei

Super die FW blokken en je 'regenwoud' idee en blok is ook ontzettend leuk. Ik ben ook niet zo van de batik stoffen, maar zo ziet het er toch wel heel leuk uit!!

Groetjes, Debbie

Evelyne zei

O, wat vind ik het blok " Farmers Daughter" een geweldig mooi blok. Mooie kleuren, lekker sprekend!
Het blok met de batik stof is ook leuk!
Succes met de volgend blokken.
Lieve groetjes, Evelyne

Irena zei

hele mooie project,succes met verdere blok's,groet irena

quilting Jeannet zei

Wat heb je je blokjes al mooi schuin zo aan elkaar gezet met de sashings er tussen, het wordt prachtig!

Carolina zei

Wow!, I love the blocks in red, the Farmer's Wife is gorgeous!

Hugs, Carola.

Rita M zei

Prachtig vind ik het, maar ik zou het niet kunnen denk ik:)
Veel liefs,
Rita

Rennie zei

hai Jolanda, Leuk dat je reageerde op mijn blog. Ik ga jou nu ook toevoegen en dan zijn we quiltvriendinnetjes!

Alie zei

Ik ben meteen gaan kijken bij je FW Jolanda. Ik wist niet dat je daar ook mee bezig was. Wat een lieve kleurtjes gebruik jij. Met mooie printjes. Ik ben bang dat de mijne een beetje saaier wordt. Maar ik ben van plan een lapsize model te maken en dan later als ik wat meer durf met printjes een wat drukkere.
Ik hoop dat je er snel mee verder gaat, lijkt me leuk. Maar je bent nog wel even bezig met je PoP denk ik
O ja, dat printen ging bij mij ook niet helemaal goed. Alles is iets kleiner geprint dan 100%. Ik denk 91. Daar staat mijn printer geloof ik standaard op. Maar het maakt niet uit als het allemaal maar hetzelfde percentage is. Ik hoop het. Maar goed dat ik alles in een keer heb uitgeprint
groetjes, Alie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...